Týden hokeje ve Vsetíně

Týden hokeje ve Vsetíně

Týden hokeje opět dorazil na Lapač. Naposledy se děti mohly hlásit na akci v lednu. Po několika měsících se akce zopakovala a znovu se objevily další nové děti, i když už spoustu dětí působí v letošních přípravkách. Celkem 46 dětí se tedy zúčastnilo a zažilo společně s trenéry a hráči VHK ROBE Vsetín příjemné pozdní odpoledne na ledě. Hrály se nejrůznější hry, aby si děti osvojily pevné stání na bruslích.

Banner

Děti byly rozděleny do několika stanovišť, kde byl při různých disciplínách kladen důraz především na bruslení. K dispozici a pomoci byli jednatel klubu Daniel Tobola, trenéři Lubomír Konečný, Tomáš Kuneta, Daniel Tesařík, Jan Podešva, Miroslav Barus, Libor Forch a také hráči A-týmu ve složení Jan Šelepněv, Mikael Kuronen, Luboš Rob, Michal Hryciow, Jakub Teper, Peter Mikuš a Vojtěch Šilhavý.

Hlavní zaměření disciplín na stanovištích bylo zvládnout bruslit bez pomoci. Na jednom stanovišti mohli účastníci prohánět nafouknuté bubliny, na dalších proháněli obruče, projížděli vyznačenou dráhu, sbírali míčky a následně se snažili hodem překonat vsetínského brankáře Jana Šelepněva.

Cílem akce bylo obeznámit děti a jejich rodiče, jak to v hokejovém klubu chodí a co je třeba udělat pro to, aby děti mohly chodit na led pravidelně. Všechny děti si čas na ledě mezi svými a trenéry užily a pevně věříme, že si cestu na zimní stadion Na Lapači opět najdou, a to třeba hned už o víkendu, kdy má trénink přípravka. Budeme se těšit na další akci Týdne hokeje!

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Vsetíně najdete zde.

Citáty

phpmYA6n6
Petr Mrázek

brankář Caroliny Huricanes

„Gólman se nesmí bát hrát holí, musí mít přehled.“