Týden hokeje s HC Plzeň 1929

Týden hokeje s HC Plzeň 1929

Parádní odezvu měl další Týden hokeje – do tréninkové haly u LOGSPEED CZ Arény dorazilo v úterý odpoledne přes 60 dětí, které si pod vedením zkušených trenérů vyzkoušely ukázkový trénink a první krůčky na ledě!

Banner

Akci Týden hokeje pravidelně pořádá Český hokej a v Plzni se opakovaně potkává s úspěchem, ba co víc, stále oslovuje víc a víc dětí. Zatímco na podzim na ukázkový trénink dorazila padesátka zájemců, v lednovém termínu to bylo ještě o deset dětí víc! Na kluky i holky různého věku toho čekalo opravdu hodně, každý hned na začátku dostal unikátní dres a pak už se začínalo rozcvičkou na venkovním hřišti. Zahřátí, rozběhání a obratnost, to byla úvodní část.

Všichni se ale už těšili na led! Na děti čekali zkušení trenéři, pomocníci z řad mládeže, ale i Matyáš Kantner a Lukáš Kaňák z extraligového áčka. Ať už tak šlo o úplné začátečníky, kteří na bruslích stáli úplně poprvé, nebo pokročilejší bruslaře, každý si na ledě přišel na své, což ocenil právě i útočník indiánů. "Oproti tomu, když jsem začínal já, je asi největší rozdíl v tom, kolik tu je trenérů. Když se podíváte, kolik jich vede dnešní trénink nebo tréninky základny, tak v tom je velký posun kupředu," ocenil množství lidí, kteří se plzeňské mládeži obětavě věnují.

A naopak nové hokejové talenty určitě přivítaly možnost potkat se na ledě s hráči extraligového týmu, kteří na tréninku zůstali až do samotného konce. Děti si tak během nabitých 90 minut vyzkoušely všechno od rozcvičky až po různé cviky na ledě a domů odcházely s úsměvem!

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje s HC Plzeň 1929 najdete zde.

Citáty

phpLBjXaU
Dominik Hašek

Olympijský vítěz a dvojnásobný vítěz Stanley Cupu

„Vždy jsem měl vášeň pro hru. S bráchou jsem hrál fotbal, organizoval jsem všemožné soutěže s ping-pongovým míčkem, tenisákem, hokejkami, ať už na chatě nebo ve škole o přestávkách.“