Týden hokeje v Havlíčkově Brodě

Týden hokeje v Havlíčkově Brodě

V pondělí 24. ledna proběhl v Kotlině pod hlavičkou projektu Pojď hrát hokej historicky desátý Týden hokeje. Akci uspořádal klub ve spolupráci s Českým hokejem. Své první hokejové krůčky, které je možná nasměrují k velké budoucnosti, udělalo 11 dětí. Kluci i holky si užívali plnění zábavných úkolů a vidět byla nejen radost v jejich tvářích, ale i to, jaké dělají velké pokroky. Pevně věříme, že se se všemi budeme na zimním stadionu dál potkávat!

Banner

Děti hned při registraci dostaly drobné dárečky. Když si vybraly, jestli chtějí červený, nebo bílý dres, tak utíkaly do kabiny, kde už na ně čekali trenéři. Před nástupem na led bylo ještě potřeba pořádně se rozcvičit, trenéři tak připravili zábavnou překážkovou dráhu. Děti měly za úkol v sérii různých cvičení přeskákat balanční podložky BOSU a na zemi položený provazový žebřík. Všichni si vedli skvěle, a to i včetně těch nejmenších.

Jejich rodiče se mezitím přesunuli do VIP prostor Kotliny, kde sledovali prezentaci o historii i přístupu k výchově v havlíčkobrodském klubu, nebo o tom, proč je hokej správným sportem pro jejich dítě. Po rozcvičce pomohli trenéři a rodiče dětem do bruslí a do helem, aby mohly bezpečně vstříc prvním krůčkům na ledě.

Na ledě potenciální malí hokejisté začali bruslit s opěrnou hrazdičkou, přičemž při bruslení plnili za podpory trenérů různé pohybové úkoly. Po několika cvičeních hrazdičku odložili a bruslili bez opory sami. Následně překonávali překážkovou dráhu a zahráli si i na babu. Při tom na nich bylo vidět, jak velké dělají pokroky a jakou z toho mají radost.

Potom si vzali do rukou hokejky a zastříleli si na bránu. Šlo jim to výborně a k vidění bylo i hodně gólů. Vzápětí sledovali modelový zápas havlíčkobrodských žáků, se kterými si na závěr také chvíli zahráli. Nakonec se všichni společně vyfotili, aby jim vzpomínka na první hokejové krůčky zůstala nejen v paměti.

Děkujeme všem dětem a rodičům za účast, těšíme se na další setkání!

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Havlíčkově Brodě najdete zde.

Citáty

phpy1V8eL
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Nikdy neztrácejte pocit nadšení. Nikdy ho neberte jako samozřejmost.“