Týden hokeje v Třebechovicích pod Orebem

Týden hokeje v Třebechovicích pod Orebem

V sobotu 27. ledna 2018 proběhla na zimním stadionu v Třebechovicích celorepubliková náborová akce ČSLH Pojď hrát hokej.

Banner

Pestrý program pro děti ročníků 2010–2014 připravili trenéři a rodiče místního hokejového oddílu. Na začátku dvouhodinového programu předvedli své tréninkové jednotky nejmenší hokejisté, mezitím noví zájemci o bruslení a lední hokej vyplňovali registraci do projektu, za což si všichni odnesli dresy české reprezentace s vlastní jmenovkou, hokejové kartičky a další dárky.

Dobrovolníci z řad rodičů poté pomáhali novým dětem s oblékáním bruslí, helem a výstroje. Následně byly nově příchozí děti přivítány malými hokejisty přímo na ledě hokejovými pokřiky. Děti byly rozděleny do čtyř skupin dle dovedností a následně se jim věnovali trenéři SK Třebechovice pod Orebem. Současně pokračovali hráči oddílu v ukázce minihokeje.

Celý program byl laděn herně a ve skupinách, takže maximálně efektivně zapojil všechny zúčastněné děti, které se projektu zúčastnily. Nově příchozích zájemců bylo 19 a společně s 25 klubovými hokejisty vytvořili na ledě početnou skupinu. Celý program na ledě byl ukončen společným focením. Poté se děti dozvěděly ještě detaily o ledním hokeji z úst hráčů A-týmu a rodiče zase o chodu oddílu. Celá akce měla velký úspěch a byla navštívena rodiči s dětmi nejen z Třebechovic pod Orebem, ale i dalekého okolí.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Třebechovicích pod Orebem najdete zde.

Citáty

phpl0UY4f
Dominik Hašek

Brankář s vysokoškolským titulem

Pokud hráč nemá šanci hrát nejvyšší ligu, ale chce zůstat u dobrého hokeje a tu možnost dostane na univerzitě, tak je to skvělá věc a já tuhle myšlenku univerzitní ligy jedině podporuju.