Týden hokeje v Chebu

Týden hokeje v Chebu

V neděli 28. 1. se na zimním stadionu v Chebu konala s podporou Českého svazu ledního hokeje akce Týden hokeje. Tuto náborovou aktivitu v rámci projektu Pojď hrát hokej navštívilo 15 nováčků, kteří si mohli vyzkoušet, jaké to je hrát hokej. Pro děti i rodiče byla připravena prezentace s vysvětlením potřebných informací, které potřebují úplní začátečníci.

Banner

Rodiče se dozvěděli: kdy se přijít podívat na tréninky začínajících hokejistů, kde si půjčit hokejovou výstroj a výzbroj, jakou formou se děti učí bruslit atd. Děti si vyzkoušely pod dohledem trenérů a asistentů hokejovou výstroj pro hráče i brankáře a nehlédly do hráčské kabiny.

Po této informační schůzce následovalo asi padesát minut dovádění dětí na ledové ploše. O zábavu se staralo celkem 8 kvalifikovaných trenérů. První krůčky zvládaly děti s pomocí hrazdičky, hrály společné hry na honěnou, některé si v závěru mohly zahrát minihokej a poměřit síly s hokejisty, kteří se již účastní soutěží. Závěrečná fotografie všech zúčastněných prozradila spokojenost všech dětí a rodiče si mohli zvěčnit první krůčky svých ratolestí na ledě.

Po ukázce minihokeje byla akce oficiálně ukončena. Celá akce trvala přibližně dvě hodiny. Deset organizačních pracovníků dohlíželo na hladký průběh akce, z toho osm trenérů ukázalo trénink na ledě i na suchu.

Po celou dobu konání akce si mohli účastníci půjčit brusle a helmy. Všechny zúčastněné v klubu rádi přivítají na zimním stadionu každé pondělí, úterý a čtvrtek vždy od 16:00 na tréninku přípravky.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Chebu najdete zde.

Citáty

phpQjkG1c
Ondřej Pavelec

mistr světa 2010

„Každé soustředění, třeba i jednodenní, může každého gólmana posunout o nějaký ten kousíček dopředu.“