Hokej je bezva i pro holky. Po celém světě se konal již posedmé dívčí hokejový víkend

Stejně jako leden a září patří Týdnu hokeje, tak je první říjnový víkend již sedm let neodmyslitelně spojen s dívčím hokejem. Celkem třicet států napříč celou zeměkoulí , od Turecka, přes Malajsii až třeba po Indonésii, se zapojilo do této mezinárodní akce. A ani Česká republika nezůstala pozadu. Český svaz ledního hokeje uspořádal dívčí víkend hned na třech stadionech. A na všech třech sklidil obrovský úspěch.

Banner

Na zimní stadion si našlo cestu celkem 125 děvčat, a to buď úplných začátečnic, nebo i hráček, které už mají první krůčky na ledě za sebou. Zvány byly všechny holky bez rozdílu zkušeností. V Příbrami na akci přišlo 46 účastnic, ve Světlé nad Sázavou 45 a v Blansku 34. Holčičky si v rámci programu vyzkoušely různá cvičení s hokejkou, slalom s pukem, střelbu na branku, překážkovou dráhu a spoustu dalších aktivit. Po této rozcvičce si dokonce zahrály zápas v minihokeji.

Kromě super zážitků byly pro účastnice nachystané i hodnotné dárky. Mezi nimi například hokejka, puk, taška nebo tričko s logem akce. Vše bylo samozřejmě laděno do holčičí růžové. Nadšení nebyli jen účastníci, ale i pořadatelé, respektive známé tváře, které začínající hokejistky přišly podpořit. „O Světovém víkendu dívčího hokeje jsem toho slyšela hodně a jsem opravdu ráda, že jsem mohla tentokrát dorazit. Je skvělé vidět, že rok od roku se této akce účastní stále více holčiček,“ radovala se Alena Polenská, jedna z nejlepších českých hokejistek současnosti.

Video z akce najdete na HOKEJKA TV

Citáty

phpL4QJvY
Wayne Gretzky

Nejlepší hráč historie NHL

„Mám 5 dětí, učil jsem je bruslit, ale nenutil do hokeje. Sport si vybrali stejně jako já sami. Dnes jsou dobří v golfu, hokeji, baseballu.“