Týden hokeje v Kralupech nad Vltavou

Týden hokeje v Kralupech nad Vltavou

Hokejový klub Kralupy nad Vltavou pořádal ve spolupráci s Českým hokejem nábor malých hokejistů ve věku 4-8 let, a to v rámci projektu Pojď hrát hokej s pořadovým číslem 10. Akce se pod názvem Týden hokeje uskutečnila v pátek 28. ledna 2022 v odpoledních hodinách.

Banner

Příprava této akce probíhala v Hokejovém klubu Kralupy nad Vltavou (dále jen „klub“) od poloviny prosince minulého roku. Trenér mládeže Jakub Kaprál spolu s dalšími trenéry často museli z důvodu opatření k pandemii covidu-19 odříci návštěvy v mateřských a základních školách. Osvěta kolektivní hry „lední hokej“ se tak omezila na plakáty a letáčky vyzývající k návštěvě zimního stadionu tak, aby se děti společně s rodiči zúčastnili náborové akce „Týden hokeje“ v rámci projektu „Pojď hrát hokej“.

První zájemci o tuto akci byli přivítáni rodiči působícími v roli vedoucích družstev a mladými hokejisty z kategorie starších žáků. Děti obdržely spoustu dárků, které je budou provázet v začátcích jejich tréninků. Na druhé straně rodiče měli plné ruce práce s vyplněním potřebných tiskopisů k zápisu dětí. Poté se všichni přesunuli do opravdové hokejové kabiny, kde se děti převlékly a pod vedením trenérů si udělaly společnou rozcvičku. V té době byly rodičům sekretářem klubu a trenérem mládeže, současným hokejistou A mužstva Jakubem Kaprálem, předány prvotní informace o klubu a o tom, co znamená mít doma malého hokejistu. Přítomní získali zasvěcený přehled nejen o rozsahu tréninku ledního hokeje a jeho náplni, ale i o důležitých provozních a administrativních pravidlech chodu Hokejového klubu Kralupy nad Vltavou.

Poté už je čekala ledová plocha, kde si děti převzali kvalifikovaní trenéři mládeže klubu. Na jedné polovině se nováčci seznámili se základy bruslení, na druhé polovině mohli rodiče vidět, jak probíhá skutečný trénink mladých hokejistů našeho klubu, kteří už minimálně rok trénují. Na ledě se rozeběhly různé zábavné hry spojené se střelbou na branku apod. Společné foto a závěrečný pokřik bylo vyvrcholením dětské radosti z prožité akce. Celou akci natáčel televizní štáb Kralupy TV.

Akce „Týden hokeje“ se v Kralupech zúčastnilo celkem 22 dětí. Vedení HK Kralupy nad Vltavou děkuje všem, kteří se jakýmkoli způsobem podíleli na organizaci a hladkém průběhu celé akce. Úsměvy a vyprávění dětí o svých zážitcích na ledové ploše potěšily všechny přítomné a jsou tou největší pozvánkou na další společné tréninky v hokejovém klubu Kralupy nad Vltavou.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Kralupech nad Vltavou najdete zde.

Citáty

php8Y2Or2
Mats Sundin

Olympijský vítěz a trojnásobný mistr světa

„Nejdůležitější je mít radost. Hrát si nehledě na věk. Nebojte se snít. Nebuďte jednostranní. Žijte v přítomnosti. Elitářství až od 17 let.“