Týden hokeje v Liberci

Týden hokeje v Liberci

V sobotu 26. 1. se v Liberci opět uskutečnila akce s názvem Týden hokeje. Do Svijanské arény si našlo cestu zhruba 30 dětí, což je dvakrát více než v září roku 2018. Všechny ratolesti měly možnost vyzkoušet si zdarma, jaké to je být hokejistou. Jako vždy opět na stadionu panovala skvělá a přátelská atmosféra.

Banner

Celá akce začala už v 10 hodin dopoledne. Nejdříve tradičně proběhla registrace. Následně všem rodičům a jejich dětem řekl něco o zázemí a koncepci klubu vedoucí akce Daniel Stehno. Posluchači se dozvěděli, jak a proč se stát Tygrem nebo zhlédli krátké video, ve kterém mohli vidět, co všechno už zvládají hráči 3. třídy Bílých Tygrů.

Poté už se ratolesti vrhly na led. Střední pásmo patřilo těm nejmenším, kteří si zde vyzkoušeli své první krůčky na ledě. K dispozici jim byla například opičí dráha, kterou si nadmíru užily. V jejich snažení je horlivě podporovali jejich pyšní rodiče. Z dětí sálala radost z pohybu i přes několik menších karambolů.

Jedna třetina patřila zkušenějším bruslařům, a to tygří přípravce.Ta všem přítomným předvedla tvrdý zápas, ve kterém si Tygřata nedarovala nic zadarmo, vše se však odehrálo v přátelském duchu. V poslední části hřiště byli kromě začátečníků vidět i tři hráči libereckého dorostu, a to Luka Vodlan, Martin Böhm a Michael Drábek. Ti, společně s tygřím maskotem a trenéry, dohlíželi na mladé ratolesti, které se učily základům ledního hokeje.

Celá akce se i tentokrát setkala s pozitivními ohlasy. „Moc jsme si to užili, syn byl dnes poprvé na ledě, je z toho nadšený, velmi ho to bavilo,” pochvalovala si jedna z maminek. Každé dítě si domů odneslo cenný dárek v podobě dres českého národního týmu, jenž si všichni hned hrdě oblékli. Ti, kteří se na akci přihlásili do projektu Pojď hrát hokej a klub je následně zaregistroval do Českého svazu ledního hokeje z. s. (Český hokej), získal poukaz v hodnotě 1500 Kč na nákup hokejové výstroje od CCM. Na závěr ještě proběhlo tradiční focení všech účastníků, které za libereckým Týdnem Hokeje učinilo symbolickou tečku.

Pohled Daniela Stehna:

"Bílí Tygři se dnes opět zúčastnili akce Pojď hrát hokej. Celá událost proběhla tak, jak měla, úsměvy byly vidět všude. Vše začalo v 10 hodin registrací, poté proběhla prezentace, dětem a jejich rodičům jsme promítli, o čem hokej vlastně je, o našem areálu a zázemí. Následně se pak uskuteční ukázková hodina tréninku na ledě, po které následuje společná fotografie.Tato událost je pro nás dobrá, abychom mohli rodičům ukázat, že je důležité, aby jejich děti sportovaly. My se snažíme malé hráče vést hlavně k všestrannosti, rozvíjení pohybu je pro nás to nejdůležitější. Doufám, že rodiče viděli, že nám záleží na sportovním rozvoji jejich dětí. Myslím si, že se dnešní dopoledne povedlo, účast byla dvakrát větší než na minulém Týdnu hokeje, což náš velmi potěšilo."

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Liberci najdete zde.

Citáty

phpXBVl4e
Jaromír Jágr

Olympijský vítěz a nejlepší český hráč historie v NHL

„Jestliže chceš být lepší než kdokoliv jiný, musíš pracovat tvrději než kdokoliv jiný. Žádné jiné tajemství v tom nehledej.“