Týden hokeje ve Vimperku

Týden hokeje ve Vimperku

Ve středu 25. září 2019 od 15:30 patřil zimní stadion ve Vimperku malým dětem ve věku 4-8 let, které si přišly vyzkoušet, jaké to je být malým hokejistou. Konala se zde totiž již pošesté náborová akce Českého hokeje a sportovního klubu HC Vimperk s názvem „Pojď hrát hokej“ v rámci celorepublikové akce Týden hokeje.

Banner

Rodiče společně s dětmi byli přivítáni na zimním stadionu ve Vimperku, kdy po vyplnění přihlášky do projektu „Pojď hrát hokej“ obdržely děti dárečky v podobě reprezentačního dresu, náramku, odznáčku s logem Českého hokeje a samolepky.

Po registraci do projektu „Pojď hrát hokej“ byla hlavně pro rodiče připravena krátká prezentace ledního hokeje, kde se rodiče dozvěděli, jaké to je mít doma malého hokejistu. Dále byli seznámeni, jak to chodí ve sportovním klubu HC Vimperk.

Po prezentaci se šlo na led, kde na děti čekala připravena čtyři stanoviště jako opičí dráha, štafetová dráha s tenisákem, házení ringo kroužků na kužele a hra v kutálení gymballu. Prostřední část ledové plochy pak byla vyčleněna dětem, které v tento den stály na bruslích úplně poprvé a své první krůčky absolvovaly za pomoci trenérů HC Vimperk.

Hodina, kterou všichni strávili na ledové ploše, utekla jako voda. Všichni se bavili a měli radost z pohybu. Tato hodina pak byla zakončena společným focením a sladkou odměnou pro každého.

Akce „Pojď hrát hokej“ se ve středu na vimperském zimním stadionu zúčastnilo celkem 35 dětí, z toho 29 dětí přišlo poprvé a zaregistrovalo se do projektu „Pojď hrát hokej“.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Vimperku najdete zde.

Citáty

phpy1V8eL
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Nikdy neztrácejte pocit nadšení. Nikdy ho neberte jako samozřejmost.“