Týden hokeje v Telči

Týden hokeje v Telči

Na zimním stadionu Telč se dne 23. září 2017 od 10,00 hod. konala v rámci projektu Pojď hrát hokej již podruhé akce Týden hokeje. Akci pořádal oddíl ledního hokeje telčského sportovního klubu SK Telč, z.s.

Banner

Na akci přišlo 25 dětí. Po zaregistrování dětí rodiči, dostalo každé dítě hodnotné dárky – reprezentační dres, odznáček akce, samolepky a hokejové kartičky. Některým dětem rodiče napsali na záda dresů do připravených okének jména dětí.

Po krátké prezentaci ledního hokeje, jeho přínosu pro děti a podpory tohoto sportu, vyrazilo padesát malých „reprezentantů“ do akce. Nejprve je čekala „suchá příprava“, kdy si na nově otevřeném „oranžovém hřišti“ hned vedle zimního stadionu mohli vyzkoušet dovednostní činnosti mimo ledovou plochu. Po zhruba tři čtvrtě hodině se děti přesunuly do prostoru přezouvání do bruslí a od 11.00 mohlo 25 malých reprezentantů vyrazit na led.

Na ledě na ně čekala spousta zábavy. Ty nejmenší děti získávaly první zkušenosti s ledem za pomoci hrazdiček, kterých se přidržovaly. Pro zdatnější bruslaře byly připraveny různé překážkové dráhy s plněním lehkých úkolů. Ještě zdatnější malí hokejisté si na ně mohli zastřílet a dát své první góly. Po asi hodinovém programu se děti společně vyfotily a společným zvoláním Pojď hrát hokej odešly nové zážitky vstřebat do tepla svých domovů.

Všem dětem rodičům a zejména lidem, kteří se podíleli na přípravě této akce, patří velké poděkování.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Telči najdete zde.

Citáty

phpmYA6n6
Petr Mrázek

brankář Caroliny Huricanes

„Gólman se nesmí bát hrát holí, musí mít přehled.“