Týden hokeje v Náměšti nad Oslavou

Týden hokeje v Náměšti nad Oslavou

V neděli 26. září proběhla na zimním stadionu v Náměšti nad Oslavou po téměř více než roce a půl akce pro děti a rodiče v rámci Týdne hokeje zaštítěného a podporovaného Českým hokejem. Akce se přes velmi hezké venkovní počasí setkala s velmi dobrým zájmem dětí a rodičů.

Banner

Akce Týden hokeje se v rámci projektu Pojď hrát hokej koná již několikátý rok po celé České republice a přivádí tak na zimní stadiony po celé republice zájemce o lední hokej.

Rodiče s dětmi čekal na zimním stadionu v Náměšti nad Oslavou program na zhruba hodinu a půl. První aktivitou byla registrace hned u vchodu na stadion. Po registraci pak každé dítě obdrželo nejen propagační materiály, ale i další drobné upomínkové předměty věnované partnery akce.

Po registraci děti absolvovaly návštěvu hokejové šatny mladších žáků našeho hokejového oddílu, kde měly možnost si prohlédnout a vyzkoušet kompletní hokejovou výstroj.

Rodiče mezitím čekala prezentace v podání vedoucího trenéra přípravky Mgr. Aleše Sázavského. Mimo jiné se na ní rodiče dozvěděli, že v Náměšti se v první sezóně neplatí žádné příspěvky a příspěvky pozdější jsou jen v minimální výši, nebo že si po dohodě mohou pro své dítě zapůjčit hokejovou výstroj.

Po prezentaci se pak stačilo přezout a vyrazit na led užít si připravený program, při kterém si děti mohly vyzkoušet své dovednosti. Na jedné třetině ledové plochy dělali své první krůčky úplní začátečníci, zatímco v jedné ze třetin se pohybovali již zkušenější bruslaři a předváděli účastníkům akce své dovednosti, např. v podobě slalomu mezi kužely. Třetí třetina byla vyhrazena dětem, které začaly s hokejem před rokem, či dvěma, a to proto, aby rodiče nováčků viděli, jakého pokroku jsou malí bruslaři pod vedením trenérů za takovou dobu schopni dosáhnout. Bylo vidět, že malí bruslaři se na ledě dobře bavili.

„Celá akce proběhla v pohodové atmosféře. Přišlo docela dost dětí (17 úplných nováčků a celkem cca. 30 dětských účastníků), což bylo i s ohledem na venku panující počasí příjemné překvapení,“ hodnotil předseda oddílu ledního hokeje TJ Náměšť nad Oslavou Petr Staněk.

Nejen v Náměšti tak doufáme, že Český hokej bude v podobných akcích pokračovat i v budoucnu. Po skončení akce pak celá řada dětí a jejich rodičů projevila zájem se co možné nejdříve zapojit do tréninků v rámci našeho hokejového oddílu.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Náměšti nad Oslavou najdete zde.

Citáty

phphqstv0
Jiří Šlégr

Olympijský vítěz a držitel Stanley Cupu

„Až do osmé třídy by mělo být jedno, jestli dítě hraje v obraně nebo útoku. Měl by si vyzkoušet všechno. I útočník musí umět bránit, stejně jako obránce útočit.“