Týden hokeje v České Lípě

Týden hokeje v České Lípě

V pátek 26. 1. 2018 od 17. do 19. hodin probíhala na zimním stadionu v České Lípě, náborová akce Hokejového klubu Česká Lípa, v rámci projektu ČSLH Pojď hrát hokej. Tato akce se v České Lípě konala již potřetí. Tentokrát přišlo více než 60 dětí.

Banner

Všichni zúčastnění dostali od ČSLH reprezentační dres, hokejové karty, placku s logem projektu, omalovánky s hokejovou tématikou a od klubu tatranky a čokolády. Všechny malé borce klub pozval na Školičku bruslení, která se koná v České Lípě každé úterý a čtvrtek od 16 do 17 hodin a v neděli od 9 do 10 hodin.

Všem byla také nabídnuta možnost, zaregistrovat se do klubu HC Česká Lípa a tím nastartovat hokejovou dráhu. Hokejový klub HC Česká Lípa pomáhá nováčkům zapůjčením skoro kompletní hokejové výstroje, takže věří, že se třeba třetina (nebo i více) účastníku této akce zapojí do hokejového klubu a stanou se z nich hokejisti (hokejistky).

Za klub se akce zúčastnilo 12 kvalifikovaných trenérů, předseda klubu, sekretář, fotograf, kameraman, vedoucí tříd a dobrovolníci z řad rodičů, několik dorostenců a mladších žáků a tým ročníku 2010, který sehrál modelové utkání v minihokeji.

Rekordní účast

Na akci celkem dorazilo více než 60 dětí, ze kterých se 54 registrovalo do projektu Pojď hrát hokej.

Akce začala registrací účastníků a pokračovala prezentací pro rodiče předsedou klubu, Tomášem Binderem, za asistence šéftrenéra klubu Františka Richtra. Dále se pokračovalo podle doporučeného programu. Zatímco se rodiče seznamovali s hokejem a činností klubu HC Česká Lípa, trenéři děti prováděli po stanovištích suché přípravy, kde si mohly vyzkoušet slalom s míčkem a střelbu pukem na hokejové střelnici.

Pak se již šlo na ledovou plochu. Trénink probíhal zábavnou formou, trenéři používali sportovní pomůcky, například hrazdičky pro úplné začátečníky, míčky, lana, kužely atd. V jedné třetině ledové plochy probíhalo modelové utkání v minihokeji hráčů ročníku 2010.

Kdo o akci nevěděl nebo ji nemohl z nějakého důvodu navštívit, nemusí smutnit. Hokejový klub HC Česká Lípa přijímá nováčky ve věku 4 - 8 let (případně i mladší, nebo starší borce, kluky i holky) do řad hokejistů po celou sezónu, vždy každé úterý a čtvrtek od 16. do 17. hodin. Výstroj kupovat nemusíte, dostanete zapůjčenou od klubu.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v České Lípě najdete zde.

Citáty

phpgGssPL
Tomáš Hertl

útočník San Jose Sharks

„Škola je každopádně hodně důležitá, protože nikdy nevíte, co se vám v hokeji může stát. "