Týden hokeje v Kroměříži

Týden hokeje v Kroměříži

V sobotu 22. 9. se Hokejový klub Kroměříž počtvrté zapojil do projektu Českého hokeje a pozval na zimní stadion kluky a holky na akci Týden hokeje. V duchu myšlenky "Pojď hrát hokej" se naše klubové zázemí postaralo o desítky začínajících bruslařů a hokejistů.

Banner

Po ruce byli kluboví trenéři, ale svým příštím kamarádům pomáhali i starší hráči, "Hanáci" několika týmů a kategorií. Před osmou hodinou přivítal děti a rodiče vlídným slovem i základními instrukcemi šéftrenér naší mládeže Jiří Osina. V tónech a přiléhavém textu poté děti od 8 do 9 hodin na ledě poháněla oficiální píseň akce Pojď hrát hokej.

Harmonogram hokejového rána byl 22. září následující:
7:15 až 7:45 – registrace účastníků
7:45 až 8:00 – úvod sobotní akce a rozdělení dětí do skupin
8:00 až 9:00 – ledová plocha
9:15 až 9:30 – prezentace celé akce a hokejového klubu v zasedací místnosti stadionu (1. patro), reakce na dotazy rodičů
9:15 až 9:30 – program pro děti mimo led
9:30 – ukončení akce

Ledová plocha byla rozdělena do řady stanovišť. Na většině z nich se malí hokejisté střídali. HK Kroměříž dal možnost větším i menším začátečníkům. Zapojili jsme i hráče přípravky, ale i u nich jsme pilovali hlavně bruslařské dovednosti. Okouzlující a účelná byla jízda se zátěží, kdy se jeden zavěsil za druhého hokejkami a byl "tahán" po kluzišti.

Krásným gestem byla spolupráce s rodiči těch nejmenších. Jedno stanoviště bylo určeno právě oné drobotině s doprovodem. Benjamínci se pak přímo "rvali" s bruslením, ale bavilo je to a svůj čas na ledě náležitě využili.

Na dalších stanovištích se střídaly skupinky. Tam se střílelo na brankáře. Na opačné straně kluziště se omladina snažila přelstít druhého gólmana házenými míčky. Měli jsme i stanoviště sražených branek, jimiž se začínající hokejisté proplétali. Projíždělo se mezi malými pryžovými kolesy, brali jsme z ledu plastové talíře a jeli je zavěšovat opodál na "špejli" na tyčku. Nebyly to snadné úkoly, vyžadovaly už kus kumštu – ten ale šikulům a šikulkám nechyběl!

Jeden roh kluziště byl vyhrazen hrám a zábavnému tréninku bruslení. Hrou a zábavou však bylo celé hokejové ráno! Získali jsme pro klub a pro hokej nová jména, jejichž hokejová zlepšení a uplatnění budou naší ctí, naší milou prací, radostí. Účastníci Týdne hokeje obdrželi také dárky a pozornosti. I tu vzácnost z nejcennějších – dres reprezentace České republiky!

Jakmile skončil program na ledě, otevřel se o to více HK Kroměříž dotazům a prosbám rodičů. Snažili jsme se leccos vysvětlit a ozřejmit, v čem spočívá život s mladým hokejistou. Vedle dalších našich náborových aktivit splnil i Týden hokeje svůj účel. Adresa "Hanáků" se zapisuje do nových a nových srdcí, stále mladších hokejistů. Zároveň jsme v rámci republikového projektu zdůraznili svůj cit k dětem, celou tu lásku k lednímu hokeji.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Kroměříži najdete zde.

Citáty

phpLBjXaU
Dominik Hašek

Olympijský vítěz a dvojnásobný vítěz Stanley Cupu

„Vždy jsem měl vášeň pro hru. S bráchou jsem hrál fotbal, organizoval jsem všemožné soutěže s ping-pongovým míčkem, tenisákem, hokejkami, ať už na chatě nebo ve škole o přestávkách.“