Týden hokeje v Chebu

Týden hokeje v Chebu

Ve středu 25. 9. 2019 se na zimním stadionu v Chebu konala s podporou Českého hokeje akce „Týden hokeje“. Náborovou aktivitu v rámci projektu „Pojď hrát hokej“ navštívilo 15 nováčků, kteří si mohli vyzkoušet, jaké to je hrát hokej.

Banner

Pro děti i rodiče byla připravena prezentace s vysvětlením potřebných informací, které potřebují úplní začátečníci. Rodiče se dozvěděli, kdy se přijít podívat na tréninky začínajících hokejistů, kde si půjčit hokejovou výstroj a výzbroj, jakou formou se děti učí bruslit atd. Děti si vyzkoušely pod dohledem trenérů a asistentů hokejovou výstroj pro hráče i brankáře a nahlédly do hráčské kabiny.

Po této informační schůzce následovalo asi padesátiminutové dovádění dětí na ledové ploše. O zábavu se staralo celkem 6 kvalifikovaných trenérů a 6 hokejistů z řad našich dorostenců. První krůčky zvládaly děti s pomocí hrazdičky, hrály společné hry na honěnou atd. V závěru byla k vidění ukázka minihokeje hokejistů 2. tříd, kteří se již účastní soutěže. Závěrečná fotografie všech zúčastněných prozradila spokojenost všech dětí a rodiče si mohli zvěčnit první krůčky svých ratolestí na ledě.

Poté byla připravena ukázka tréninku mimo led, kde pro děti byla připravena opičí dráha z různých překážek, kuželů a bosu míčů. Celá akce trvala přibližně dvě hodiny. Patnáct organizačních pracovníků dohlíželo na hladký průběh akce, z toho šest trenérů bylo zapojeno do tréninku na ledě.

Po celou dobu konání akce si mohli účastníci půjčit brusle a helmy. Všechny zúčastněné rádi přivítáme na zimním stadionu každé pondělí a středu vždy od 16 hodin nebo v neděli od 10 hodin na tréninku přípravky.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Chebu najdete zde.

Citáty

phphEBmji
Martin Ručinský

Trojnásobný mistr světa

„Výsledky a tabulky nejsou podstatné. Důležité je, aby se děti naučily pořádně bruslit. Hlavně ať rodiče na děti ani trenéry netlačí a nestresují je. To nikam nevede.“