Týden hokeje v Zastávce u Brna

Týden hokeje v Zastávce u Brna

Ve středu 22. 1. 2020 od 16 hodin se na zimním stadionu v Rosicích uskutečnila náborová akce Pojď hrát hokej. Akce se konala v našem klubu již počtvrté a zúčastnilo se jí celkem 25 dětí.

Banner

Jako první přišla na řadu registrace, kde děti obdržely dárky včetně nového reprezentačního dresu. Všechny děti i rodiče byli natěšeni na led a tak místo prezentace, která má být jako první před samotným bruslením, hned všichni pospíchali na ledovou plochu, snaha organizátorů byla marná, děti si prostě chtějí hrát. Děti v repre dresech s krásně vyplněnými jmény se hned zapojily do programu, který trenéři připravili.

Děti měly možnost zúčastnit se různých her, projíždění slalomu, chytání bublin z bublifuku či závodit mezi překážkami. Poté si děti zahrály hokej a ke konci akce si vyzkoušely nájezdy na dva brankáře z naší hokejové přípravky. Některým dětem byl věnován individuální přístup, ale těch bylo méně, jelikož velká část dětí, které na akci přišly, každou sobotu chodí na školičku bruslení. To vše pod vedením čtyř trenérů z našeho klubu. Současně probíhal na druhé straně ledu pod vedením trenérů přípravek ukázkový trénink přípravky s představením minihokeje a dalších prvků.

Cílem bylo ukázat, že je při hokeji spousta srandy. Že se děti mohou dostat do skvělého kolektivu a poznat nové kamarády. A také rozvíjet nové pohybové dovednosti.

Po ukončení tréninku na ledě jsme všechny rodiče pozvali do šatny, kde jsme udělali prezentaci. Zaznělo zde představení našeho klubu a mládežnického hokeje, a také něco více o sportu, který rodinám nabízíme, a také to, jaké hokejové vybavení je k dispozici. Rodiče měli velký zájem a diskuze se docela protáhla. Prezentaci vedl Vladimír Kozárek a pro případné dotazy byl k dispozici i šéf mládeže Petr Coufal.

Podle ohlasů a vyjádření rodičů, kteří přivedli své děti, byla akce vydařená. Rodiče také projevili zájem účastnit se hokejové školičky a postupně se připojit k hokejové přípravce našeho klubu. Poděkování patří všem, kdo se na přípravě a realizaci této akce podíleli.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Zastávce u Brna najdete zde.

Citáty

phpUhStPw
Wayne Gretzky

Nejlepší hráč historie NHL

„Je lepší v teplých měsících hrát baseball, tenis nebo lakros, třeba i za deště. Nebo plavání, neorganizovaný fotbal, jízda v terénu na kole. Házeli jsme míče o zeď, mixovali dohromady spousty dalších her. Všichni dobří hráči to tak dělali. Specializace na hokej začala až po 14 letech.“