Představujeme hokejové kluby: Bílí Tygři Liberec

Práce s mládeží patří v Liberci dlouhodobě k nejlepším v Česku. Bílým Tygrům, kteří se pyšní i statutem Akademie ČSLH, se navíc dlouhodobě daří zařazovat své talenty i do extraligového A-týmu, který se v minulé sezoně stal mistrem republiky. Právě mládeži je v Liberci věnována velká pozornost. „Hlavně chceme, aby se děti hokejem bavily,“ říká Filip Pešán, hlavní trenér A-týmu a sportovní ředitel klubu.

Banner

Tréninkové podmínky mají v Liberci parádní. „Chceme, aby u nás děti měly pěkné zázemí, které se nám tady ve Sport Parku Liberec daří vytvářet. Máme krásnou arénu a dvě nádherná tréninková hřiště,“ popisuje Pešán jednotlivé části tréninkového centra.

Ledové plochy ale nejsou to jediné, které během tréninku mládež navštěvuje. V Liberci se totiž snaží klást důraz především na všestrannost. „Využíváme nejenom sportovišť ve Svijanské nebo Home Credit areně, ale v celém areálu Sport Parku, ať už to jsou gymnastické nebo judistické tělocvičny,“ připomíná vedoucí mládeže Libor Daněk.

„Mládež tu teď funguje výborně. Dovolím si říct, že děti tu mají jedno z nejlepších zázemí v republice.“

Michal Bulíř, reprezentační útočník a odchovanec Bílých Tygrů Liberec

Liberec se může pyšnit hned několika slavnými odchovanci, mezi které patří třeba Leo Gudas, Petr Nedvěd nebo Ladislav Šmíd. Nedávno k nim přibyl i Michal Bulíř. Liberecký útočník, který v současné sezoně okusil i dres národního týmu. „Mládež tu teď funguje výborně. Dovolím si říct, že děti tu mají jedno z nejlepších zázemí v republice,“ chválí reprezentační forvard.

Ve Svijanské aréně, kde jednotlivé týmy trénují, mají všechny věkové kategorie skvělé podmínky. Hned o patro níž pod ledovou plochou disponují všechny týmy klubu vlastní šatnou. „Takže si naši hráči nemusí na každý trénink nosit věci z domova,“ připomíná Daněk. Výstroj si navíc všechny děti do třetí třídy mohou od klubu zapůjčit.

Týden hokeje v Liberci

Kdy: sobota 28. ledna od 8.00

Kde: Jeronýmova 494/20, 46007 Liberec

Více informací najdete ZDE.

Na výchově mladých talentů se v Liberci podílí 30 až 40 trenérů, od profesionálů až po dobrovolníky. Na tréninky mládeže čas od času zavítá i trenér A-týmu Pešán. „Chodím pomáhat stejně jako desítka bývalých hráčů, kteří chodí se svými dětmi na led a pomáhají u tréninků mládeže. Jsem velmi rád, že se tak děje, že se k nám hráči vrací,“ pochvaluje si.

Tréninkové centrum Bilých Tygrů navštěvují například syn Filipa Pešána Patrik, bratři Bartovičovi a Radivojevičovi, malý Jakub Čutta nebo malí bratři Rozsívalové. Šance připojit se k nim a začít hrát hokej bude 28. ledna od 8.00, kdy se v Liberci koná akce Týden hokeje.

Foto: www.hcbilitygri.cz

Citáty

phpdUpOGd
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Pokud náhodou zaškobrtneš a spadneš na zpátky na zem, nezalekni se toho. Jen se ujisti, že se dokážeš znovu postavit."