Týden hokeje v Bystřici nad Pernštejnem

Týden hokeje v Bystřici nad Pernštejnem

Konec září patří každoročně akci Pojď hrát hokej a i letos tomu nebylo jinak. V neděli 26. září 2021 se od 15:45 na zimním stadionu v Bystřici nad Pernštejnem uskutečnila náborová akce Pojď hrát hokej v rámci Týdne hokeje. Akci organizoval místní hokejový klub BK Zubři Bystřice nad Pernštejnem za podpory Českého hokeje a města Bystřice nad Pernštejnem. Akce byla určena pro děti od 4 do 8 let, které nemají zkušenosti s ledním hokejem, a zúčastnilo se jí celkem 6 dětí.

Banner

Zpočátku bylo třeba provést administrativní úkony spojené s registrací dětí a vyplněním formulářů. K pomoci s vyplněním formulářů byly připraveny ochotné a milé asistentky, které vysvětlily vše, co bylo k registraci potřeba. Následně byl dětem předán dres české hokejové reprezentace a další upomínkové předměty, které do akce věnoval Český hokej. Rodiče dětem na dres napsali jméno a zároveň obdrželi samolepku na helmu se jménem dítěte.

Následovala prezentace obsahující informace o chodu klubu, organizaci náborové akce a také informace o činnosti Českého hokeje. Prezentaci moderoval zkušenostmi připravený dlouholetý trenér klubu. Rodičům byl představen lední hokej jako ideální sport pro vývoj a růst dětí. Měli možnost si prohlédnout hokejovou výstroj, která děti na ledě chrání, a byly jim předány informace o organizaci mládežnického hokeje v místním klubu.

Po prezentaci se odešlo do šaten, kde následovalo převlékání. V šatnách na děti čekal trenér přípravek, který je provedl kabinami, ukázal půjčovnu výstroje a celkově zázemí stadionu. Zde byla možnost zapůjčení bruslí, helem, hokejek a chráničů. Většina dětí byla dobře vybavena. Převlékání bylo rychlé i díky pomoci trenérů a rodičů a také hráčů mládežnických kategorií, kteří po celou dobu akce pomáhali s organizací.

Poté již nebránilo nic k aktivitám na ledě. Trenéři rozdělili hřiště na třetiny, aby se mohli věnovat dětem na různém výkonnostním stupni. Nejmenší děti se za pomoci hrazdiček poprvé seznamovaly s ledem. Pro již bruslící děti byla připravena cvičení formou her. Projíždělo se mezi brankami, střílelo se na gólmana, sbíraly se míčky, lovily se rybičky apod.

Tečkou za akcí byla společná fotografie všech účastníků. Je třeba poděkovat Českému hokeji a městu Bystřice nad Pernštejnem za podporu činnosti, trenérům a organizačním pracovníkům klubu za dobře připravenou akci a hlavně rodičům a dětem za účast. Účast byla adekvátní počasí, které lákalo spíše do přírody. I tak doufáme, že se v příštích měsících budeme potkávat s novými nadšenými hokejisty a hokejistkami.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Bystřici nad Perštejnem najdete zde.

Citáty

phpzDiBkV
Marek Židlický

mistr světa 2005

„Hokej je krásný týmový sport, ve kterém je možné prožít plno skvělých momentů.“