Týden hokeje v Písku

Týden hokeje v Písku

Ve středu 23. ledna se na písecký zimní stadion vrátila oblíbená akce Týden hokeje, kterou spolu s hokejovým svazem pořádal mezi píseckými mantinely místní hokejový klub. První krůčky pod dohledem zkušených trenérů přišlo udělat 32 dětí.

Banner

Zábavné odpoledne začalo v útrobách stadionu po 16. hodině, kdy se naplno rozběhla registrace. U té dostaly všechny děti dárečky včetně reprezentačního dresu v novém designu organizace Český hokej. Zatímco rodiče dostali během krátké prezentace důležité informace o klubu, náborech a dostupné výstroji, kterou do klubů dodává také hokejový svaz a lze si ji poměrně levně v klubu vypůjčit, děti si v kabině prohlížely a zkoušely hokejovou výstroj.

A pak už se šlo na led, kde trenéři připravili zábavné hry a dovednostní cviky. Ti, kteří stáli na bruslích poprvé, se pod dohledem koučů učili bruslit. O malé hokejisty se starali například šéftrenér sportovních tříd Roman Vlček, trenér A-týmu Karel Herr, trenér brankářů Václav Pipek, který je také osobní kouč úspěšného českého brankáře Jakuba Kováře. Na děti dále dohlíželi trenéři mládeže Karel Slabý, Jaroslav Přibyl a Petr Hučko, který je také elitním útočníkem A-týmu. K ruce jim byli i zástupci písecké hokejové mládeže.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Písku najdete zde.

Citáty

phpX5GKoE
Martin Ručinský

Trojnásobný mistr světa

„Hráč musí hokej milovat, mít zápal a bavit se tím. Ať mladý hokejista dělá i jiné sporty, já jsem hrál aktivně vedle hokeje fotbal a tenis.“