Týden hokeje v Milevsku

Týden hokeje v Milevsku

Ve středu 23. listopadu 2022 se konala na milevském zimním stadionu již pojedenácté akce Pojď hrát hokej. Tuto akci pořádá HC Milevsko 1934 za pomoci Českého hokeje.

Banner

Českým hokejem poskytnuté propagační materiály velmi pomáhají klubu při organizaci akce. Materiály používá při prezentačních návštěvách trenér mládeže ve všech školkách, se kterými klub spolupracuje v Milevsku a v širokém okolí. Výlep plakátů, rozdávání letáků a propagace akce při zápasech A-týmu HC Milevsko 1934 nám přilákala tentokrát 27 nových dětí. Všichni rodiče vyplnili formulář „Zápis do projektu Pojď hrát hokej“. Při registraci pomocí QR kódu asistentky poradily s vyplněním registračního formuláře a seznámily rodiče s průběhem a programem akce. Děti projevovaly radost z dárků, které dostaly jako upomínku na tuto povedenou akci.

Pro vyplnění času registrace příchozích dětí s rodiči si trenéři tentokrát pro nové děti připravili ukázku tréninku o něco málo starších dětí, než jsou sami. Trénující děti ukázaly, že se ledu nemusí bát, a že trénink je vlastně hra na ledě. Po ukončení registrace se rodiče a děti v připravených a vyzdobených šatnách seznámili s připravenou prezentací. Trenér mládeže si s dětmi povídal o hokeji, předvedl hokejovou výstroj, ukázal video. Zástupce výkonného výboru klubu rodičům v krátkosti představil historii a přítomnost klubu. Představil hokej jako kolektivní sport, který pomáhá k všestrannému rozvoji dětí. V prezentaci ukázal, kdy a jak začít s hokejem, a jak klub materiálně pomáhá začínajícím hokejistům. Představením výstroje potvrdil, že hokej je pro děti bezpečný.

Po prezentacích asistenti pomohli rodičům s oblečením dětí do bruslí. Děti si nasadily helmy a rukavice a šly na ledovou plochou. Nově příchozím dětem pomohli překonat první chvilky trenéři HC Milevsko 1934. Děti pod vedením trenérů se formou her seznamovaly s ledem. Akce byla zakončena společným fotografováním. Podle ohlasů a vyjádření rodičů, kteří přivedli své ratolesti, byla akce dobře připravena. Poděkování patří všem, kdo se na přípravě a realizaci této akce podíleli.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Milevsku najdete zde.

Citáty

phpy1V8eL
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Nikdy neztrácejte pocit nadšení. Nikdy ho neberte jako samozřejmost.“