Týden hokeje ve Vítkovicích

Náborová akce Pojď hrát hokej v rámci projektu Týden hokeje se ve Vítkovicích i v roce 2021 vydařila. Jak chutná led a jak chutná trénink okusily v pondělí tři desítky úplných začátečníků z řad dětí. To vše pod dohledem zkušených trenérů vítkovické mládeže a také pod patronátem kapitána A-mužstva Romana Poláka.

Banner

Covidový rok 2020 způsobil, že se akce Pojď hrát hokej loni pořádala vlastně jen online a děti na dálku a virtuálně mohly poznat, co je hokej, jak vypadá a co s sebou přináší. Letos se naštěstí i nejmenší mohli vrátit na ledovou plochu a fyzicky ochutnat náš národní sport. S tím se vrátila i celorepubliková aktivita v rámci projektu Týden hokeje.

Je už tradiční, že Vítkovice stojí v samotném úvodu Týdne hokeje a nejinak tomu bylo letos. Opět v pondělí odpoledne se otevřely brány Multifunkční haly a přivítaly nejmenší adepty hokejového řemesla. Celkem se nakonec na ledě prohánělo kolem padesátky malých hráčů od těch nejmenších capartů, kteří vůbec poprvé stáli na bruslích, až po zkušenější starší školáky. Vítkovičtí zapsali na tři desítky úplných noviců, tedy těch dětí, které se ještě náboru v minulosti neúčastnily a letošní podnik pro ně byl úplnou premiérou.

Celé hokejové odpoledne bylo rozděleno do několika segmentů. V tom prvním byli účastníci přivítáni a dostali potřebné propriety včetně reprezentačního dresu. Následně byli především rodiče seznámeni s filozofií výchovy hokejové mládeže v HC VÍTKOVICE RIDERA a s jejími podmínkami, bonusy, výhodami, ale i povinnostmi. Pak už se všichni přesunuli k ledu, kde nejprve současní druháci Vítkovic předvedli ukázkový trénink a nakonec se dostalo i na nováčky. Hodina hokejového tréninku pod vedením koučů žákovských týmů a přípravky Vítkovic byla slušnou dávkou zábavy, ale i nenucené sportovní přípravy na jednotlivých stanovištích, zaměřených jak na dovednostní, tak na herní stránku hokeje.

Patronem vítkovické náborové akce byl kapitán A-týmu Roman Polák, který byl sám přítomen na ledě a střídal stanoviště, aby se nejmenší potkali na ledě i s borcem, který odehrál v NHL bezmála 800 zápasů a reprezentoval Česko na největších akcích včetně mistrovství světa, olympiády a světového poháru.

Radost a nadšení v očích malých hokejových adeptů po skončení akce pak bylo jasným důkazem, že ti, kteří dorazili na Pojď hrát hokej do Vítkovic, si projekt opravdu užili.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Vítkovicích najdete zde.

Citáty

php8Y2Or2
Mats Sundin

Olympijský vítěz a trojnásobný mistr světa

„Nejdůležitější je mít radost. Hrát si nehledě na věk. Nebojte se snít. Nebuďte jednostranní. Žijte v přítomnosti. Elitářství až od 17 let.“