Týden hokeje v Sokolově

Nedělní dopoledne na zimním stadionu patřilo těm nejmenším. HC Baník Sokolov ve spolupráci s Českým hokejem pořádal nábor v rámci projektu Pojď hrát hokej. A akce to byla úspěšná, plná zábavy, dětských úsměvů, hry a nadšení.

Banner

Letošní ročník se lišil od těch ostatních, a to nejen počtem účastníků. Do Sokolova totiž zavítali zástupci Českého hokeje, neboť HC Baník Sokolov byl vybrán jako jeden z klubů pro projektovou reportáž. Příchozí děti tak měly možnost poznat i maskota Českého hokeje Ťuka, který se skvěle doplňoval se sokolovským Falkem. Zároveň sokolovský nábor navštívil i trenér reprezentace do 20 let Karel Mlejnek, jenž se aktivně zapojil a pomáhal nejmenším s prvními krůčky na ledě.

Ale ani samotný klub HC Baník Sokolov se nenechal obsazením náboru zahanbit. Celou řadu mládežnických trenérů doplnila i sedmička hráčů sokolovského A-týmu. Nechyběl bývalý reprezentant Jan Novák či kapitán Tomáš Rohan. Dalšími účastníky byli obránci Jan Pohl a Adam Rulík a útočníci Jaromír Kverka, Vojtěch Tomi a Vít Jiskra. A právě hráči A-týmu měli v náboru důležitou roli. Ihned po registraci si totiž převzali děti a ještě na ochozu si s nimi na zahřátí zahráli hokej s tenisákem. Poté, když rodiče sledovali prezentaci k náboru, provedli děti zimním stadionem a ukázali jim svou šatnu. Svou pomoc pak hráči nabídli i během převlékání dětí do výstroje. Nábor měl přesah i mezi fanoušky, neboť se zapojil i „kotel Baníku“, který se postaral o registraci a zajištění hudby.

Na ledě si příchozí děti převzali již samotní trenéři v čele s hlavním trenérem základny Ivanem Říhou, ale i nadále byli nápomocni hráči A-týmu a Karel Mlejnek. Děti tak měly zajištěn individuální přístup a všechna přichystaná stanoviště byla pokryta trenéry či hráči A-týmu. Na ledě nechyběly různé hry, práce s pukem, střelba na bránu a pro úplné začátečníky nesměly chybět ani hrazdičky, které jim pomáhaly v bruslení. Mnoho dětí však během hodiny hrazdičku odložilo a již během prvního tréninku zkoušeli zájemci o hokej bruslit bez podpory.

Hodina na ledě kromě samotného herního tréninku přinesla i ukázkový zápas hráčů 4. tříd, tedy hokejistů, kteří před několika lety stejným náborem prošli. Dětem se celé dopoledne velmi líbilo a našli se tací, kteří z ledové plochy odcházeli opravdu neradi.

Celkově se na nedělní nábor přihlásilo 37 dětí, což je pro Baník rekordní počet v celé historii Pojď hrát hokej v Sokolově. Rodiče obdrželi všechny potřebné informace a pevně věříme, že se s dětmi uvidíme na dalším tréninku základny. Ta trénuje v úterý a ve čtvrtek od 16:45 do 17:45 a v sobotu od 8:45 do 9:45. A protože Baník má nábor celoroční, přijít mohou i další děti, včetně těch, kteří se ze zdravotních důvodů v neděli nemohli zúčastnit. I nadále je hlavní trenér základny Ivan Říha připraven zodpovědět jakýkoliv dotaz (e-mail: riha@hcsokolov.cz, tel.: 607 117 448).

Závěrem je na místě poděkovat Českému hokeji za návštěvu. Všem zúčastněným, ať již trenérům, hráčům A-týmu, fanouškům Baníku či maskotům za pomoc při zajištění náboru. A poděkování zaslouží také děti, které byly naprosto úžasné a stejně tak skvělí byli i jejich rodiče. Pevně věříme, že jsme se v neděli neviděli naposled.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Sokolově najdete zde.

Citáty

phphEBmji
Martin Ručinský

Trojnásobný mistr světa

„Výsledky a tabulky nejsou podstatné. Důležité je, aby se děti naučily pořádně bruslit. Hlavně ať rodiče na děti ani trenéry netlačí a nestresují je. To nikam nevede.“