Týden hokeje v Náměšti nad Oslavou

Týden hokeje v Náměšti nad Oslavou

V neděli 26. ledna proběhla na zimním stadionu v Náměšti nad Oslavou již tradiční náborová akce pro děti a rodiče, a to v rámci Týdne hokeje zaštítěného a podporovaného Českým hokejem. S ohledem na venku panující nepříjemné počasí se akce setkala s velmi dobrým zájmem dětí a rodičů.

Banner

Akce Týden hokeje se v rámci projektu Pojď hrát hokej koná již několikátý rok po celé České republice a přivádí tak na zimní stadiony zájemce o lední hokej. Díky dosavadním ročníkům získalo první zkušenost s ledním hokejem již více než 20 tisíc dětí. Více informací najdete na www.pojdhrathokej.cz v sekci Týden hokeje.

Rodiče s dětmi čekal na zimním stadionu v Náměšti nad Oslavou téměř dvouhodinový program. První aktivitou byla registrace hned u vchodu na stadion. Po registraci pak každé dítě obdrželo nejen propagační materiály, ale hlavně krásný dárek v podobě reprezentačního hokejového dresu a další drobné upomínkové předměty.

Po registraci děti absolvovaly návštěvu hokejové šatny přípravky našeho hokejového oddílu, kde měly možnost si prohlédnout a vyzkoušet kompletní hokejovou výstroj. Rodiče mezitím čekala prezentace v podání trenéra přípravky Mgr. Aleše Sázavského. Mimo jiné se na ní rodiče dozvěděli, že v Náměšti se v první sezóně přípravky neplatí žádné příspěvky a příspěvky pozdější jsou jen v minimální výši, nebo že si po dohodě mohou pro své dítě zapůjčit hokejovou výstroj.

Po prezentaci se pak stačilo přezout a vyrazit na led. Děti byly rozděleny do skupin a pro každou z nich byl připraven program, při kterém si děti mohly vyzkoušet své dovednosti. Na jedné třetině ledové plochy dělali své první krůčky na ledové ploše úplní začátečníci, zatímco v jedné ze třetin se pohybovali již zkušenější bruslaři a předváděli účastníkům akce své dovednosti. Třetí třetina byla vyhrazena dětem, které začaly s hokejem před rokem, či dvěma a to proto, aby rodiče nováčků viděli, jakého pokroku jsou malí bruslaři pod vedením trenérů za takovou dobu schopni dosáhnout. Bylo vidět, že malí bruslaři se na ledě dobře bavili.

Celá akce proběhla ve výborné atmosféře. Přišlo docela dost dětí (9 úplných nováčků a celkem zhruba 30 účastníků), což bylo i s ohledem na venku panující počasí příjemné překvapení. Nejen v Náměšti tak doufáme, že Český hokej bude v podobných akcích pokračovat i v budoucnu.

Po skončení akce pak celá řada dětí a jejich rodičů projevila zájem se co možné nejdříve zapojit do tréninků v rámci našeho hokejového oddílu.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Náměšti nad Oslavou najdete zde.

Citáty

phpN55Dga
Martin Ručinský

olympijský vítěz z Nagana

„Dnes je nejdůležitější bruslení, protože hokej se neuvěřitelně zrychlil. Na dovednostních disciplínách jako je střelba nebo technika hole se dá pracovat."