Týden hokeje v Čáslavi

Týden hokeje v Čáslavi

V sobotu 25. ledna 2020 v 9:00 hodin se v Čáslavi opět, tentokrát již posedmé, otevřel zimní stadion pro děti a jejich rodiče se zájmem o lední hokej. Akce byla tradičně pořádána Hokejovým klubem Čáslav a tentokrát přilákala 12 nových zájemců o tento krásný sport, čímž se rozšířily řady našich Gripeňat.

Banner

Velikou radost všem nově příchozím udělaly dárky, kterým dominoval reprezentační dres a klubové pozornosti HC Čáslav. Děti je obdržely po registraci. Taktéž bylo pro děti připraveno zdravé občerstvení v podobě cereálních tyčinek a ovoce, ale hlavně pestrý program na ledě.

Akci precizně zabezpečil přípravný tým - sportovní pomůcky, propagace na místních a okolních školách, školkách a v regionálních médiích, zabezpečena byla i multimediální technika pro prezentaci rodičům a avizované občerstvení.

V krásném prostředí restaurace zimního stadionu proběhla registrace a krátká prezentace klubu. Přítomné děti a rodiče přivítal předseda klubu Ing. Chrenka, který následně předal slovo sportovnímu vedoucímu mládeže Ing. Grobelnému, který přítomné stručně seznámil s historií klubu, podmínkami akce a vším potřebným. K dispozici byli zkušení trenéři Gripeňat pan Jiří Mlika a Jan Krištof, kteří fundovaně odpovídali na dotazy a předváděli zájemcům výstroj.

„Naším krédem je dělat v Čáslavi hokej a dělat ho dobře,“ pronesl hned v úvodu svého proslovu sportovní vedoucí mládeže Lukáš Grobelný. Po tomto úvodním briefingu se hlavní program akce přesunul na kluziště. Oddíloví trenéři připravili pro děti různé dovednostní disciplíny a malá Gripeňata přítomným prezentovala své získané schopnosti. V rámci akce klub tradičně představil trénink mládeže, aby děti i rodiče měli představu o tom, jak takový hokejový trénink probíhá. „Hlavní snahou je, aby hokej děti bavil,“ vysvětloval trenér Jiří Milka.

I po závěrečném společném fotografování se děti ještě dlouho proháněly po ledové ploše.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Čáslavi najdete zde.

Citáty

phpX5GKoE
Martin Ručinský

Trojnásobný mistr světa

„Hráč musí hokej milovat, mít zápal a bavit se tím. Ať mladý hokejista dělá i jiné sporty, já jsem hrál aktivně vedle hokeje fotbal a tenis.“