Týden hokeje ve Velkém Meziříčí

Týden hokeje ve Velkém Meziříčí

Ve středu 24. 1. 2018 proběhla na zimním stadionu ve Velkém Meziříčí náborová akce Týden hokeje, která dle ohlasu přítomných měla velký úspěch.

Banner

Náboru se zúčastnilo 29 nově příchozích dětí. Po úvodním představení ČSLH a klubu samotného, kterého se zúčastnil vzácný host, dlouholetý hokejový reprezentant Martin Procházka, se děti převlékly do výstroje a přesunuly se na ledovou plochu. Zde pod dohledem 5 trenérů byly děti rozděleny na úplné začátečníky a na mírně pokročilé.

Mírně pokročilí bruslaři prováděli cvičení a hry, které odpovídaly jejich schopnostem. Úplným začátečníkům při jejich prvních krůčcích na ledě pomáhali hráči z kategorie starších žáků, zatímco v krajní třetině probíhal vzorový trénink 3. třídy zakončený ukázkou Minihokeje. Po 50 minutách her a zábavy byla akce zakončena společným fotem.

Následující den na svůj první skutečný trénink dorazilo pět dětí z této náborové akce a klub pevně věří, že se z nich podaří vychovat možné nástupce úspěšných odchovanců.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Velkém Meziříčí najdete zde.

Citáty

phphEBmji
Martin Ručinský

Trojnásobný mistr světa

„Výsledky a tabulky nejsou podstatné. Důležité je, aby se děti naučily pořádně bruslit. Hlavně ať rodiče na děti ani trenéry netlačí a nestresují je. To nikam nevede.“