Týden hokeje v Jičíně

Týden hokeje v Jičíně

Již popáté se na jičínském zimním stadionu pod hrází rybníka Kníže uskutečnila akce Pojď hrát hokej, kterou jičínský hokejový klub pořádá v rámci svazového projektu Týden hokeje. Na zachumelený zimák dorazilo celkem 32 špuntů, kteří si jako vždy odnesli domů dres české hokejové reprezentace. Tím hlavním, co si děti z akce odnášely, byl ale zážitek, který mnohým pomůže s rozhodováním, jaký sport si zvolí.

Banner

Akce již tradičně začala krátkou prezentací, kde se rodiče spolu s dětmi dozvěděli něco o tom, jak probíhá sportování v hokejovém oddíle. Děti si zároveň mohly vyzkoušet hráčskou a brankářskou výstroj.

Po úvodní prezentaci se šlo na led. Na ledě již čekal početný tým trenérů, který si malé sportovce rozebral. Úplní začátečníci se naučili své první krůčky, se kterými jim pomáhali zkušení trenéři jičínské mládeže. Zkušenější bruslaři měli možnost strávit hodinku plnou her a zábavy. V poslední třetině se pak mohli rodiče podívat, jak vypadá tréninková jednotka přípravky, a udělat si tak obrázek o tom, že hokej je ten správný sport pro všechny děti.

Věříme, že se všem dětem a rodičům akce líbila a těšíme se, jak je společně přivítáme na následných hodinách školy bruslení, kterou klub pořádá vždy ve středu od 16:15 do 17:15 hodin. Ti, kteří již zvládnou bruslařské základy, pak mohou využít také hokejovou školu bruslení, která je každý pátek od 17:45 do 18:45 hodin. Celý Hokejový klub Jičín se těší na nové spoluhráče a kamarády.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Jičíně najdete zde.

Citáty

phporczD6
Wayne Gretzky

Nejlepší hráč historie NHL

„Malý hokejista bude rád chodit na trénink pouze v případě, že to bude absolutní zábava – a tak to bylo u mě.“