Týden hokeje ve Varnsdorfu

Týden hokeje ve Varnsdorfu

Dne 25. 9. 2019 se ve spolupráci s Českým hokejem konala na zimním stadionu ve Varnsdorfu náborová akce Pojď hrát hokej.

Banner

Od 17 hodin probíhala registrace, na které se zapsalo 18 chlapců a 3 dívky. Po vyplnění formuláře si účastníci podepsali dres. Kdo potřeboval, mohl si zapůjčit brusle, helmu, rukavice a hokejku. Vše si děti uložily v šatně a šlo se s trenérem na rozcvičku.

Mezitím, co se děti zahřívaly a připravovaly na led, byla pro rodiče připravena prezentace projektu Pojď hrát hokej a představení klubu. Tohoto úkolu se zhostil předseda klubu Zdeněk Damašek a na dotazy rodičů odpovídal sekretář Josef Hambálek.

V 18 hodin se děti začaly bavit na ledě. Hráči 1. až 5. třídy ukázali, jak umí hrát hokej. Naše nové naděje se začaly seznamovat s ledem, naučily se samostatně vstát a pak už se rozdělily do 5 skupin.

Všechny děti prošly stanoviště střelby a následně překonaly překážkovou dráhu. Dále si zahrály hokej na malém prostoru nebo hru "ocásky", kdy se snažily chytit kamaráda a sebrat mu ocásek, čímž trénovaly obratnost. Na čtvrtém stanovišti probíhal sběr tenisových míčků a jejich házení do bedny, kterou za sebou vozili hráči dorostu. Na pátém stanovišti se pak děti učily zábavnou formou zvedat nejen sebe, ale i předměty. Následně se snažily dostat k cíli. Děti, které stály poprvé na bruslích, se za pomocí trenérů a jejich pomocníků učily stát, chodit, zvedat se a jezdily na pneumatice. Děvčata, která nechtěla bruslit s hokejkou, hrála na babu.

Po společném focení dostali všichni účastníci krekry, omalovánky, dárky od místní firmy a další hodnotné dárky. Věříme, že se děti bavily a přijdou brzy zase na led.

Děkujeme všem rodičům i jejich šikovným dětem za účast. Byli jste báječní!

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Varnsdorfu najdete zde.

Citáty

phpXBVl4e
Jaromír Jágr

Olympijský vítěz a nejlepší český hráč historie v NHL

„Jestliže chceš být lepší než kdokoliv jiný, musíš pracovat tvrději než kdokoliv jiný. Žádné jiné tajemství v tom nehledej.“