Týden hokeje v Domažlicích

Týden hokeje v Domažlicích

Klub HC Domažlice se již podesáté zapojil do akce Týden hokeje a znovu uspořádal nábor hokejových nadějí. V pátek 24. ledna 2022 dorazili natěšení mladí adepti hokeje spolu s rodiči na domažlický zimní stadion. Akce se zúčastnilo celkem 16 dětí ve věku 3-10 let, z toho bylo 11 chlapců a 5 dívek.

Banner

Někteří z příchozích se již v nedávné minulosti zapojili do hokejových tréninků v HC Domažlice, mnozí však okusili krůčky na ledě poprvé. Přesto věříme, že většina dorazí na nadcházející tréninky.

Akce jako vždy probíhala podle předem naplánovaného scénáře. V prostorách zimního stadionu byli všichni přivítáni vedením klubu a po zaregistrování jim byly zapůjčeny hokejové dresy s emblémem české reprezentace. Všichni rovněž obdrželi drobné dárky poskytnuté Českým hokejem a klubem. Rodiče byli informováni o organizaci a programu celé akce, a také o dalších výhodách projektu Pojď hrát hokej.

Děti si mohly nejprve vyzkoušet v rámci aktivit mimo led střelbu a práci s hokejkou či hokejovou rozcvičku na zbudovaném venkovním hřišti. Pak následovala prezentace rodičům.

Vlastní program na ledě začal v 16:45 hodin. Nováčci absolvovali zábavný program a vyzkoušeli si spoustu dovedností na ledě. Celé odpoledne probíhalo ve skvělé atmosféře. Své umění ukázali malí hokejisté a hokejistky z kategorií 1. až 5. třídy v rámci vzorových tréninků a ukázek minihokeje.

Celý program byl zakončen společnou fotografií zúčastněných. Do celé akce bylo zapojeno celkem 7 trenérů a dalších pomocníků z řad našich juniorů a činovníků klubu. Všem patří ten největší dík.

Na viděnou na ledové ploše v barvách klubu HC Domažlice! Kdo se nemohl náboru zúčastnit, může mezi nás přijít kdykoliv. Informace o trénincích jsou na webových stránkách klubu.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Domažlicích najdete zde.

Citáty

phpj1OsJZ
Michal Broš

mistr světa a čtyřnásobný český šampion

„Měl jsem období, kdy jsem do kabiny nechodil ani tak kvůli hokeji jako kvůli kamarádům.“