Týden hokeje v Jablonci nad Nisou

Týden hokeje v Jablonci nad Nisou

V rámci celostátní akce Týden hokeje si i v letošním třetím záříjovém týdnu přišla slunečné, ale chladné dopoledne, zkrátit řada rodin. V sobotu 22. 9. 2018 již počtvrté přišlo nahlédnout k hokeji a všemu, co k němu patří, celkem 23 účastníků v doprovodu svých rodičů.

Banner

První nadšenci se objevili u registračního pultu již v 9:30 hodin. Registrace byla oficiálně započata v 10:00 a dokončena kolem 10:40 hodin.

Po ní následovala asi čtvrthodinová prezentace pro rodiče účastníků. Obsahem prezentace byly nejen informace o hokeji jako takovém, ale také konkrétní informace o výstroji pro malého hokejistu či o možnostech hokejových začátků přímo v klubu TJ HC Jablonec. Nechyběl ani spot Pojď hrát hokej a videoukázky z tréninků jabloneckých nadějí.

Aby měli rodiče možnost získat všechny potřebné informace v klidu, o děti bylo postaráno díky trenérům, kteří zatím hovořili s účastníky o bezpečnosti na ledě a připravovali je tak na další bod programu. Po shlédnutí ukázky minihokeje a nájezdů ročníků 2010 a 2011 došlo na finální přípravu dětí na program. Asistenti absolvovali s dětmi malou rozcvičku. Díky spolupráci celkem 6 pomocníků a také rodičů při oblékání již nebránilo nic tomu, aby od 11:00 vyzkoušeli účastníci cca na hodinu, jaké je to být hokejistou.

Střelba na brankáře, hry na honěnou či "Mrazíka", a nakonec jízda slalomem. To vše bylo pro děti pro tento den připraveno. Na bezpečí a program na ledové ploše dohlíželo celkem 6 trenérů a 6 pomocníků, nablízku však mohli být v bezpečné zóně i rodiče, a to zejména pro ty, kteří zpočátku na ledě potřebovali i jinou podporu.

K hladkému průběhu akce přispělo celkem 16 osob, z toho 2 asistenti u registrace, 2 asistenti na techniku, 6 trenérů a 6 pomocníků na ledě. Jednalo se jak o trenéry a další činovníky, kteří působí v klubu TJ HC Jablonec, tak o starší žáky klubu. Chtěli bychom, aby i letos akce přivedla do klubu nové hokejové naděje, jako tomu bylo po obou akcích v září 2017 a lednu 2018.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Jablonci nad Nisou najdete zde.

Citáty

phpX5GKoE
Martin Ručinský

Trojnásobný mistr světa

„Hráč musí hokej milovat, mít zápal a bavit se tím. Ať mladý hokejista dělá i jiné sporty, já jsem hrál aktivně vedle hokeje fotbal a tenis.“