Týden hokeje v Uherském Hradišti

Týden hokeje v Uherském Hradišti

V úterý 21. 1. 2020 od 16:30 se na zimním stadionu v Uherském Hradišti konala pod záštitou Českého hokeje náborová akce „Pojď hrát hokej“.

Banner

Celá akce začala přivítáním malých dětí a rodičů, kteří poprvé zavítali na zimní stadion v Uherském Hradišti. Rodiče následně vyplnili zápisy do projektu Pojď hrát hokej a děti ihned dostaly dárky v podobě reprezentačního dresu s logem akce a náramek. Spousta dětí využila možnost a na svůj první hokejový dres si okamžitě na záda napsala s pomocí rodičů své jméno. V dresech se pak spokojeně "proháněly" po ledě.

Poté byla v jedné kabině pro jejich rodiče připravena prezentace ledního hokeje, kde se od vedení hokejového klubu dozvěděli, co to obnáší mít doma malého hokejistu, jaké jsou v současné době náklady na pořízení hokejové výstroje, která jim byla i představena, a jakou podporu mohou očekávat ze strany klubu HC Uherské Hradiště či Českého hokeje.

A pak se šlo do akce. Pro děti byla připravena ukázka krátkého tréninku a minihokeje, kterou jim předvedli hráči 3. třídy (ročník 2011) a následně byly děti rozděleny do skupin na jednotlivá stanoviště. Zde si mohly formou různých her vyzkoušet základní hokejové dovednosti.

Na ledové ploše bylo pro děti připraveno pět stanovišť. Šlo o slalom okolo kuželů, chytání bublin z bublifuku, sbírání barevných míčků, štafetové závody a přetahování lanem. Na své si přišli i úplní začátečníci. Vše probíhalo formou zábavy a legrace a z ledové plochy byl slyšet dětský smích, což byla odměna pro všechny, kteří se na této náborové akci podíleli. Na závěr celé akce pak přišlo společné focení.

Při této akci se nově zaregistrovalo 30 dětí, z toho 25 chlapců a 5 dívek. Do organizace se zapojilo 11 členů klubu, z toho přímo na ledě 8 trenérů.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Uherském Hradišti najdete zde.

Citáty

phpl0UY4f
Dominik Hašek

Brankář s vysokoškolským titulem

Pokud hráč nemá šanci hrát nejvyšší ligu, ale chce zůstat u dobrého hokeje a tu možnost dostane na univerzitě, tak je to skvělá věc a já tuhle myšlenku univerzitní ligy jedině podporuju.