Týden hokeje v Lanškrouně

Týden hokeje v Lanškrouně

Plno zábavy na ledě si mohly v úterý 24. září užít děti i jejich rodiče v rámci akce Týden hokeje, která proběhla už pošesté na hale Bóži Modrého v Lanškrouně. Akce je součástí dlouhodobého rozvojového projektu Českého hokeje s názvem Pojď hrát hokej.

Banner

Týden hokeje je série sportovních akcí pro děti ve věku 4 až 8 let a jejich rodiče, při nichž mají děti unikátní příležitost seznámit se s ledním hokejem a vytvořit si svůj prvotní hokejový zážitek. Pro děti byl připraven zábavný program na ledě i mimo něj, rodiče pak měli možnost se detailně seznámit s tím, co obnáší mít doma malého hokejistu.

Program začal úderem šestnácté hodiny, kdy už na ledové ploše probíhala ukázka minihokeje dětí ročníků 2011 a 2012 hrajících hokej 2-3 roky. Nově příchozí děti s rodiči shlédli ukázku a potom následovala ukázka tréninku nejmenších dětí (trénink přípravky). Nechybělo ani společné fotografování malých Orlů s nově příchozími dětmi. Pro zájemce pak následovala ukázka tréninku - rozcvička v bruslích na pevné podložce v šatně. Posléze už se děti přesunuly na led pod dohledem trenérů a asistentů.

Rodičům byla také poskytnuta prezentace, kde jim bylo vysvětleno, proč a jak právě hokej, a hlavně to, že hokej není drahý sport.

Akce se zúčastnilo celkem 16 nových dětí, které odcházely s pocitem spokojenosti a radosti. Věříme, že se zase na ledě sejdeme v rámci tréninků přípravky.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Lanškrouně najdete zde.

Citáty

phpAc724u
Dominik Hašek

olympijský vítěz a dvojnásobný vítěz Stanley Cupu

Doplňkové sporty jsou výborná věc. Dělejte klidně dva tři sporty naráz a pak se rozhodněte pro jeden.