Týden hokeje ve Vimperku

Týden hokeje ve Vimperku

Ve středu 22. ledna 2020 od 15:30 patřil zimní stadion ve Vimperku malým dětem ve věku 4-8 let, které si přišly vyzkoušet, jaké to je být malým hokejistou. Konala se zde totiž náborová akce Českého hokeje a HC Vimperk s názvem „Pojď hrát hokej“, a to v rámci celorepublikové akce Týden hokeje.

Banner

Děti společně s rodiči byli přivítáni na zimním stadionu ve Vimperku, kde po vyplnění přihlášky do projektu „Pojď hrát hokej“ obdržely děti dárečky v podobě reprezentačního dresu, náramku, odznáčku s logem Českého hokeje a samolepky.

Po registraci do projektu „Pojď hrát hokej“ se rodiče společně s dětmi při krátké prezentaci ledního hokeje dozvěděli, jaké to je mít doma malého hokejistu. Dále byli seznámeni, jak to chodí ve sportovním klubu HC Vimperk.

Po prezentaci se šlo na led, kde na děti čekala na jedné polovině ledové plochy opičí dráha společně s dalšími drobnými hrami. Prostřední část ledové plochy pak byla vyčleněna dětem, které v tento den stály na bruslích úplně poprvé a své první krůčky absolvovaly za pomoci trenérů HC Vimperk. Na druhé straně ledové plochy byla připravena ukázka minihokeje hráčů druhých tříd, kteří všem zúčastněným ukazovali, co se za dobu svého působení naučili.

Hodina, kterou všichni strávili na ledové ploše, utekla jako voda. Všichni se bavili a měli radost z pohybu. Tato hodina pak byla zakončena společným focením a sladkou odměnou pro každého.

Akce se ve středu na vimperském zimním stadionu zúčastnilo celkem 12 nových dětí, které se zaregistrovaly do projektu „Pojď hrát hokej“.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Vimperku najdete zde.

Citáty

phphqstv0
Jiří Šlégr

Olympijský vítěz a držitel Stanley Cupu

„Až do osmé třídy by mělo být jedno, jestli dítě hraje v obraně nebo útoku. Měl by si vyzkoušet všechno. I útočník musí umět bránit, stejně jako obránce útočit.“