Týden hokeje v Přerově

Týden hokeje v Přerově

Tradiční akce se ve čtvrtek 23. ledna konala v MEO Aréně. Zubři ve spolupráci s Českým hokejem zorganizovali zábavný nábor spadající do Týdne hokeje, který je součástí dlouhodobého projektu Pojď hrát hokej. Děti předškolního a částečně i školního věku dostaly možnost užít si svůj premiérový kontakt s hokejem. Do bruslí a replik reprezentačního dresu se obléklo dohromady 32 kluků a holek.

Banner

U vchodu se zaregistrovaly, v šatně převlékly do hokejového a pak už mohly vyrazit. Dovádět na ledě. O zábavě dětí jsou akce během Týdne hokeje především. Od roku 2017 je organizují kluby po celém Česku. Na přerovském stadionu si pro kluky a holky ve věku od čtyř do osmi let připravili střelbu na brankáře nebo ukázkový trénink přípravky.

„Průběh celé akce mě potěšil. Mockrát děkuji všem, kteří ji organizovali nebo se na ní jakkoliv podíleli. Naší dlouhodobou prioritou zůstává spokojenost dětí a jejich radost z hokeje. Uvidíme, kolik se jich na zimní stadion vrátí, to bude ta nejlepší zpětná vazba,“ konstatoval hlavní organizátor neformální propagace hokeje v Přerově Vít Černohous.

Zubři do prostředí nejrychlejší kolektivní hry světa tentokrát uvedli 32 dětí. Ty se setkaly i s hráči prvoligového A-týmu – obráncem Martinem Weinholdem a útočníky Radkem Čípem, Janem Süssem a Jonášem Kočicou – a zástupci extraligového celku dorostu. „Je výborné, že za námi kluci přišli. Děti tak viděly, že držíme při sobě a jsme jedna velká zubří rodina,“ kvitoval Černohous.

Čas Týdne hokeje, součásti projektu Pojď hrát hokej majícího za cíl přilákat k hokeji nové děti, přichází dvakrát za rok. Kromě ledna ještě v září. „Každá náborová akce představuje pro náš klub důležitou událost. Prezentujeme se před širokou veřejností a můžeme do svých řad přilákat nové hráče,“ poznamenal Vít Černohous, jinak hlavní trenér přerovské první až páté třídy.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Přerově najdete zde.

Citáty

php61cYMg
Marek Židlický

mistr světa 2005

„Když jsem byl malý, chtěl jsem hrát všechno. Nebyly počítače a ani příliš jiné zábavy. Navíc pro mne, jako obyčejného kluka, to byla velká výzva.“