Týden hokeje v Novém Městě nad Metují

Týden hokeje v Novém Městě nad Metují

V sobotu 26. 11. 2022 proběhla na základní škole Krčín již jedenáctá akce Českého hokeje nazvaná Pojď hrát hokej, a to v rámci projektu Týden hokeje.

Banner

V sobotu 26. listopadu 2022 se v Novém Městě nad Metují uskutečnila již jedenáctá náborová akce malých hokejistů s názvem Pojď hrát hokej, a to jako součást Týdne hokeje pod záštitou Českého hokeje. Toto jedenácté setkání s budoucími hokejisty proběhlo netradičně v přilehlé základní škole Krčín, neboť na zimním stadionu probíhá tolik očekávaná rekonstrukce celého chladícího systému. Nově příchozích dětí se zájmem o lední hokej v Novém Městě nad Metují přišlo osm, což vzhledem ke zmíněné rekonstrukci zimního stadionu pokládáme za úspěch.

Při registraci u vstupu na stadion děti obdržely dárky (láhev CCM a plakát). Poté se rodiče a děti odebrali do základní školy Krčín, kde si děti převzali trenéři a instruktorky a v místní tělocvičně připravili pro děti ukázku jednoduchých cviků používaných při suché přípravě hráčů přípravky. Kromě toho měli trenéři připraveno spoustu zábavy a her.

Mezitím rodiče navštívili místní učebnu, kde se na připravené prezentaci dozvěděli důležité informace o celé akci Pojď hrát hokej, o fungování klubu a vizi Spartaku týkající se jak práce s mládeží, tak o pořádání sportovních akcí pro děti během celého roku. Dále se dozvěděli o tom, co to znamená pro dítě i rodiče mít doma malého hokejistu, jak začít hrát hokej a co je k tomu potřeba.

S ohledem na to, s jakým zaujetím si děti hrály a rodiče absolvovali připravenou prezentaci, lze soudit, že se můžeme těšit na brzkou spolupráci, ať už v azylu na okolních zimních stadionech, nebo na domácím ledě po náročné rekonstrukci.

Možnost přihlášení dětí na hokej platí po celou sezonu. Veškeré informace včetně zapůjčení výstroje poskytne šéftrenér mládeže Štěpán Lukášek (tel. 775 300 924).

Všem velice děkujeme za účast na akci Pojď hrát hokej a těšíme se, že se budeme vídávat i nadále.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Novém Městě nad Metují najdete zde.

Citáty

phpXBVl4e
Jaromír Jágr

Olympijský vítěz a nejlepší český hráč historie v NHL

„Jestliže chceš být lepší než kdokoliv jiný, musíš pracovat tvrději než kdokoliv jiný. Žádné jiné tajemství v tom nehledej.“