Semináře projektu Pojď hrát hokej přilákaly rekordní počet účastníků

Semináře projektu Pojď hrát hokej přilákaly rekordní počet účastníků

Již tradičně koncem května uspořádal Český hokej v rámci projektu Pojď hrát hokej semináře pro zástupce všech hokejových klubů, které organizují mládežnický hokej. Stejně jako v minulých sezonách byla i letos na programu zajímavá témata, která přilákala i rekordní počet účastníků. Seminářů, které se letos konaly v Brně a Praze, se zúčastnilo 154 sekretářů, manažerů a trenérů z celkem 91 klubů z celé České republiky.

Banner

I přesto, že Český hokej oproti minulým sezonám uspořádal seminář pouze na dvou místech namísto tří, našlo si na tyto přednášky víc zájemců než v předchozích letech. „Je pozitivní, že se každým rokem účastní našich seminářů více a více zástupců mládežnických klubů. Je vidět, že naše témata klubové trenéry a sekretáře zajímají,“ pochvalovala si účast Tereza Menčíková z projektového týmu Pojď hrát hokej.

Návštěvnost seminářů Pojď hrát hokej
  • 2019: 154 osob z 91 klubů
  • 2018: 123 osob z 83 klubů
  • 2017: 114 osob z 76 klubů

Náplň obou seminářů byl obdobný jak v Praze, tak i Brně. Kromě projektu Pojď hrát hokej a náborové akce Týden hokeje byly na programu další důležitá témata. Mezi nimi například model soutěží 1. až 5. třídy, dotační programy pro hokejové kluby s mládeží nebo například ukázka úspěšné práce s klubovým webem.

Dalším důležitým tématem bylo téma vztahu hráče, rodiče a trenéra, kterému se mimo jiné věnoval v seriálu O výchově a sportování dětí Marian Jelínek. Jednotlivé díly seriálu si můžete připomenout zde. Program celého semináře zabral téměř šest hodin, které byly přínosné jak pro všechny účastníky, tak i samotné pořadatele.

Citáty

php6ZfkAi
Jakub Voráček

útočník Philadelphie Flyers

„Když jsem byl malý, hrával jsem i tenis a fotbal. To je podle mého strašně důležité, aby, když je dítě ještě ve vývoji, dělalo co nejvíce sportů. Dnes mají děti bohužel jiné zájmy. Je to pak vidět na jejich obratnosti a talentu."