Týden hokeje ve Veselí nad Lužnicí

Týden hokeje ve Veselí nad Lužnicí

Oddíl ledního hokeje ve spolupráci s ČSLH uspořádal dne 26. 1. 2018 na svém zimním stadionu v rámci celostátní akce Týden hokeje nábor nových zájemců o hokej.

Banner

Tato akce dala dětem ojedinělou příležitost vyzkoušet si první krůčky na ledě nebo pro již bruslící děti možnost vyzkoušet, jak vlastně probíhá trénink nejmenších hokejistů. Celé akci předcházela důsledná příprava a reklamní kampaň.

Předseda oddílu Patrik Máca přednesl rodičům informace o chodu klubu a systémové výchově mládeže v oddíle. Děti měly možnost zhlédnout trénink 1. a 2. třídy, a rodiče si tak mohli udělat reálný obrázek o tom, jak by mohly právě jejich děti za jeden až dva roky také bruslit.

Všichni účastníci si užili příjemné odpoledne a pro trenéry, kteří připravovali celý program bylo největším poděkováním to, že se všechny děti smály a byly šťastné, že mohou bruslit. Po ukončení prvního tréninku na ledě následovala debata s dětmi a rodiči o metodice výuky bruslení. Všech 18 účastníků této akce bylo pozváno na navazující školičku bruslení, která v oddíle probíhá dvakrát týdně, a sice v pondělí a ve středu od 17:15 do 18:15.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Veselí nad Lužnicí najdete zde.

Citáty

phpUhStPw
Wayne Gretzky

Nejlepší hráč historie NHL

„Je lepší v teplých měsících hrát baseball, tenis nebo lakros, třeba i za deště. Nebo plavání, neorganizovaný fotbal, jízda v terénu na kole. Házeli jsme míče o zeď, mixovali dohromady spousty dalších her. Všichni dobří hráči to tak dělali. Specializace na hokej začala až po 14 letech.“