Týden hokeje v Ledči nad Sázavou

Týden hokeje v Ledči nad Sázavou

Týden hokeje se uskutečnil i v Ledči nad Sázavou. Akce se zúčastnilo 39 dětí ve věku od 3 do 8 let, z nich bylo 11 dívek. Čtyři z těchto dětí byly vybaveny přímo na místě hokejovou výzbrojí a staly se členy týmu přípravky. Dalších minimálně šest přislíbilo nástup na pondělním tréninku.

Banner

Pro rodiče s dětmi byl uspořádán vzorový zápas v minihokeji, kde byla rodičům dokladována bezkontaktnost hry, role rozhodčího a vysvětleno skupinové letmé střídání. Na další části ledové plochy byly předváděny některé prvky školičky bruslení, práce s nejmenšími dětmi a případná možnost zapojení rodičů.

Po skončení této části se všechny děti zapojily do zábavných her na ledě, a to jak s hokejkami, tak bez nich. Vyzkoušely si dle své výkonnosti odpovídající překážky a cviky s nimi, kontakt s pukem a střelu na branku.

Rodičům, kterých bylo na prezentaci přes dvacet, byl představen klub, hokej jako bezpečná a zábavná hra, vhodnost a nevhodnost různých typů bruslí, helem a rukavic pro začínající bruslaře, finanční nenáročnost hokeje, včetně podpory ze strany klubu a ČSLH.

Po zodpovězení všech dotazů proběhlo za hlasité produkce písně Pojď hrát hokej závěrečné skupinové focení dětí na ledě. Organizaci akce zajišťovalo sedm trenérů přímo na ledě a dalších sedm členů klubu zajišťovalo aktivity v zázemí. Akce potvrdila veliký zájem o hokej a dosah aktivit klubu tím, že se dostavilo 16 mimo-ledečských dětí se svými rodiči, a to ze Zruče nad Sázavou, Dolních Kralovic, Hněvkovic, Kožlí, Vlastějovic, a dokonce i Světlé nad Sázavou.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Ledči nad Sázavou najdete zde.

Citáty

phpj1OsJZ
Michal Broš

mistr světa a čtyřnásobný český šampion

„Měl jsem období, kdy jsem do kabiny nechodil ani tak kvůli hokeji jako kvůli kamarádům.“