Týden hokeje v Rychnově nad Kněžnou

Týden hokeje v Rychnově nad Kněžnou

Dne 23. 1. 2020 od 16 hodin proběhla na zimním stadionu v Rychnově nad Kněžnou další akce Týden hokeje, kterou pořádal klub HC Město Rychnov nad Kněžnou za podpory Českého hokeje. Sportovní akce se zúčastnilo 32 dětí se svými rodiči.

Banner

Vše začalo registrací, kde příchozí děti vítal hokejový maskot „Lvíček Ťuk“ a kde byly pro děti připraveny upomínkové předměty s hokejovou tématikou. Největší radost měly z reprezentačního hokejového dresu, kde si mohly vybrat červenou, nebo bílou variantu a zároveň využily i možnosti nechat si napsat své jméno na zadní stranu dresu.

Po registraci proběhla prezentace, na které hlavní trenér mládeže Tomáš Brožek seznámil rodiče s důležitými informacemi o ledním hokeji, jako je četnost tréninků, správná hokejová výstroj, možnost vypůjčení výstroje od hokejového klubu a první sezóna v Rychnově nad Kněžnou bez členského poplatku.

Mezitím si děti vyzkoušely v rámci tzv. suché přípravy rozcvičku, slalom mezi kužely a prohlédly si zázemí hokejových prostor. Následně pomohl realizační tým dětem s oblékáním a všichni se společně přesunuli na ledovou plochu. Po prvním vkročení na led si děti nejprve volně zabruslily a vyřádily se s trenéry i s maskotem Ťukem při zábavných hrách. Po této části byly rozděleny do skupin, aby si vyzkoušely, za asistence trenérů, jednotlivá dovednostní stanoviště. Ta obsahovala minihokej, střelu na brankáře, stavění komínu a slalom mezi kužely. Po celou dobu byl s dětmi na ledě i bývalý hokejový útočník HC Dynamo Pardubice a mistr extraligy Libor Pivko. Ke konci děti sledovaly ukázku zápasu našich hokejistů ze starší přípravky.

Na závěr se všichni účastníci akce „Týden hokeje“ shromáždili na ledě, vyfotili se a tímto společně strávený čas zdárně ukončili.

Bylo to pohodové odpoledne plné sportu, dětské radosti a úsměvů. Děkujeme všem za účast a těšíme se na viděnou na hokejovém tréninku.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Rychnově nad Kněžnou najdete zde.

Citáty

phpdUpOGd
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Pokud náhodou zaškobrtneš a spadneš na zpátky na zem, nezalekni se toho. Jen se ujisti, že se dokážeš znovu postavit."