Týden hokeje v Říčanech

Týden hokeje v Říčanech

MERKUR ICE ARENA opět hostila akci Pojď hrát hokej v rámci celonárodního Týdne hokeje. Ve spolupráci s hokejovým klubem HC Říčany se tak uskutečnila náborová akce, která ukázala dětem i jejich rodičům, jak lední hokej vypadá a co hokejový život obnáší. Na akci dorazilo 15 nových zájemců o tento sport.

Banner

Děti společně s rodiči prošly registračním systémem, kdy bylo nutné vyplnit formuláře. Potenciální mladí hokejisté v tu chvíli navíc dostávali dárky v podobě národních hokejových dresů a malého občerstvení.

V kabině děti a jejich rodiče uvítal majitel klubu pan Martin Altrichter společně s hlavními trenéry Liborem Rambouskem a Jaromírem Látalem, přítomní byli i asistenti trenérů a zástupce Klubu Bruslení Říčany. Zde následovala prezentace hokeje, metod trénování, názorná ukázka postupu oblékání hokejisty a nechyběla ani prezentace fungování klubu HC Merkur Říčany.

Pak už se děti vydaly na ledovou plochu, kde je čekalo několik stanovišť. Trenéři dětem ukázali základy bruslení, držení hokejky a další dovednosti spojené s hokejem. Vše bylo prezentováno zábavnou formou tak, abychom děti zaujali a odnesly si z tohoto odpoledne hezké zážitky. Na ledě bylo s dětmi několik trenérů. Trenérům pomáhalo i několik žáků. Po dobu trvání akce byli trenéři k dispozici i rodičům, aby jim zodpověděli případné dotazy o fungování klubu a výuky hokeje jako takového. Chybět nemohla závěrečná týmová fotografie.

Závěrem akce byly rodičům vysvětleny výhody týmového sportu, který děti učí soutěživosti, uplatnění v rámci kolektivu a zároveň odpovědnosti k týmu.

Tímto bychom chtěli poděkovat všem účastníkům a věříme, že si všichni v Merkur aréně užili prima odpoledne, které jim pomohlo zvolit pro své dítě ten správný sport.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Říčanech najdete zde.

Citáty

phpAc724u
Dominik Hašek

olympijský vítěz a dvojnásobný vítěz Stanley Cupu

Doplňkové sporty jsou výborná věc. Dělejte klidně dva tři sporty naráz a pak se rozhodněte pro jeden.