Týden hokeje v Chotěboři

Týden hokeje v Chotěboři

V týdnu od 24. 1. do 30. 1. probíhal již jubilejní desátý díl projektu Pojď hrát hokej, který je podporován Českým hokejem. Akce je určena pro děti ve věku 4–8 let a jejím cílem je přiblížit lední hokej dětem a jejich rodičům. V chotěbořské aréně se tato akce konala v sobotu 29. 1. 2022 již podeváté a zúčastnilo se jí celkem 26 dětí.

Banner

Po úvodním slovu pana předsedy klubu Jaroslava Ludvíka přivítal všechny zúčastněné hlavní trenér mládeže pan Tomáš Meloun a krátce promluvil i regionální trenér pan Petr Beránek, který nás na tuto akci přijel navštívit.

Akce začala v 10:00 registrací v nově zrekonstruované vstupní hale zdejší arény. Zde rodiče přihlásili děti do tohoto projektu. Děti obdržely drobné dárky od Českého hokeje a klubu. Mezitím mohli všichni sledovat na ledové ploše trénink našich nejmladších hokejistů. Pak se rodiče přesunuli do nové videomístnosti klubu, kde jim byla promítnuta prezentace, která je seznámila s tímto projektem a s hokejovou hráčskou a brankářskou výstrojí. Následně jim bylo promítnuto oficiální video k této akci a video s ukázkou hokejových tréninků mládeže HC Chotěboř. Během prezentace se děti formou her pod vedením regionálního trenéra a místních trenérů rozcvičily v zázemí klubu.

Po skončení prezentace se všichni přesunuli k ledové ploše. Děti zde byly rozděleny do skupin, kdy se pravidelně střídaly na jednotlivých stanovištích. Všechny si mohly vyzkoušet techniku a nácvik bruslení, střelbu, překonávání opičí dráhy a také si zahrály různé hry. Poslední stanoviště bylo určené pro děti, které bruslení ještě samy nezvládají a používaly hrazdičky. O hladký průběh celé akce se postaralo celkem 10 trenérů a 8 organizačních pracovníků.

Celá akce byla zakončena společným fotem všech zúčastněných. Akce se velmi zdařila, což bylo patrné z rozzářených dětských tváří.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Chotěboři najdete zde.

Citáty

phpva6Ja0
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Nenechte se odradit! Je jedno, kolik gólů dostanete. Ten pocit, kdy uděláte dobrý zákrok, za to stojí.“