Týden hokeje ve Valašském Meziříčí

Týden hokeje ve Valašském Meziříčí

V pondělí 21. listopadu již podesáté hostil Zimní stadion ve Valašském Meziříčí akci pro děti ve věku od 4 do 8 let s názvem Pojď hrát hokej. Děti, které za námi dorazily, si vyzkoušely, jaké to je stát se hokejistou.

Banner

Za všechny ročníky si na valašskomeziříčský hokejový stánek našlo cestu téměř 300 dětí, z nich se mnoho zapojilo do klubových aktivit. Věříme tedy, že i nově příchozí děti akce bavila a že se na zimním stadionu budou objevovat častěji.

Dárečky, ukázka tréninku a exkurze
Děti nejprve čekala registrace, při které obdržely dárečky od klubu a Českého hokeje v podobě láhve na pití a klíčenky. Poté se děti vyzkoušely tzv. suchou přípravu. Trenéři klubu jim připravili ukázkovou tréninkovou jednotku. Provedli je zázemím zimního stadionu a poté se všichni odebrali do šatny připravit se na svůj trénink na ledě.

Důležité informace pro rodiče
Součástí akce byla také prezentace pro rodiče, na které jim bylo řečeno, že hokej je dostupným a bezpečným sportem, a proto se nemusí obávat děti na tento krásný sport zapsat. Nicméně zazněly zde i informace, na které se musí rodič budoucího hokejisty připravit, a že cesta na hokejový Olymp není úplně vystlána růžemi.

Trénink na ledě
Trénink na ledě patří vždy k vrcholům celé akce. Trenéři si pro nové malé hokejisty připravili zábavné hry a cvičení. K ruce trenérům byli nejen nejmenší hokejisté z naší přípravky, ale také hráči A-týmu, kteří usnadňovali nově příchozím dětem jejich první krůčky na ledě.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Valašském Meziříčí naleznete zde.

Citáty

phpgGssPL
Tomáš Hertl

útočník San Jose Sharks

„Škola je každopádně hodně důležitá, protože nikdy nevíte, co se vám v hokeji může stát. "