Týden hokeje ve Varnsdorfu

Týden hokeje ve Varnsdorfu

Dne 23. 11. 2022 se ve spolupráci s Českým hokejem konala na zimním stadionu Varnsdorf náborová akce Pojď hrát hokej.

Banner

Od 16:00 hodin probíhala registrace, na které se zapsalo 21 chlapců a 7 dívek. Všichni se oblékli do zapůjčených dresů a odnesli si klíčenku na krk, hokejovou láhev, omalovánky, leták s propagací akce a generálního sponzora a drobnou sladkost, kterou jim zajistily maminky našich hráčů.

Po vyplnění on-line registrace si účastníci nadepsali samolepku na helmu. Kdo potřeboval, mohl si zapůjčit brusle, helmu, rukavice a hokejku. Vše si uložili v šatně a šlo se s trenérem a jeho asistentkou na prohlídku zázemí zimního stadionu a poté na rozcvičku.

Zatímco se děti zahřívaly a připravovaly na led, byla pro rodiče připravena prezentace projektu Pojď hrát hokej a představení klubu. Tohoto úkolu se zhostil předseda klubu a trenér mládeže Zdeněk Damašek.

V 17:00 hodin se děti začaly bavit na ledě. Naše nové naděje se začaly seznamovat s ledem za pomoci 5 trenérů a 5 asistentů. Naučily se samostatně vstát a pak už se rozdělily do čtyř skupin a skupinky pro úplné začátečníky.

Všechny děti si hravou formou vyzkoušely pády a zvedání, slalom, hry s hokejkou, překážkovou dráhu, hry s míčky, kdy je sbíraly a snažily se je vhodit do bedny, se kterou ujížděl jeden z hráčů mladších žáků, nebo míčky vhazovaly do pneumatik. Děti se zábavnou formou učily zvedat nejen sebe, ale i předměty a následně se snažily dostat se k cíli. Děti, které stály na bruslích poprvé, se za pomoci trenérů a jejich pomocníků učily stát, chodit, zvedat se či jezdit za pomoci hrazdičky. Hrály si s míčky, jezdily na pneumatice, plazily se a hlavně se u toho bavily.

Po společném focení se všichni rozešli k rodičům. Na některé děti to bohužel bylo moc dlouhé a na společné fotce chybí. Nebo naopak někteří rodiče nechtěli děti zaregistrovat, přesto si pobyt na ledu s ostatními užily. Věříme, že se děti bavily a přijdou brzy zase na led.

Děkujeme všem rodičům i jejich šikovným dětem za účast. Byli jste báječní!

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Varnsdorfu najdete zde.

Citáty

phpj1OsJZ
Michal Broš

mistr světa a čtyřnásobný český šampion

„Měl jsem období, kdy jsem do kabiny nechodil ani tak kvůli hokeji jako kvůli kamarádům.“