Týden hokeje v Poděbradech

Týden hokeje v Poděbradech

Dne 22. září 2018 proběhla na zimním stadionu v Poděbradech již počtvrté akce Českého hokeje „Pojď hrát hokej“. Zúčastnilo se jí 16 nových dětí.

Banner

Ve spolupráci s místním hokejovým klubem HC Poděbrady a za vydatné pomoci trenérů a funkcionářů tohoto klubu, se tak uskutečnila propagačně-náborová akce, která ukázala dětem i jejich rodičům zblízka, jak lední hokej vypadá a co je od něj možné očekávat. Na akci lákaly již týdny billboardy a plakáty rozmístěné po celém městě. Plakáty jsme také umístili přímo v základních a mateřských školách v Poděbradech.

Vzhledem k pěknému počasí nebyl zájem takový jako v lednu, zaregistrovali jsme ale 16 nových zájemců o tento sport. Každé dítě dostalo za účast repliku reprezentačního dresu, který si mohlo ihned vyzkoušet. Po vyplnění registračního formuláře se každé dítě mohlo vyfotit ve figuríně jako velký hokejista.

Následně si pod vedením trenérů vyzkoušely děti střelbu tenisákem na branku na suchu. Potom jsme děti odvedli do kabiny, kde jim naši trenéři představili hokejovou výstroj. Trenéři jim výzbroj podrobně popsali, ukázali jim, jak se obléká a jaký je rozdíl mezi hráčskou a brankářskou výzbrojí. Poté odpovídali na jejich dotazy.

Rodiče se mezitím v jiné šatně sešli s vedením hokejového klubu a byla jim představena podrobně kampaň hokejového svazu, ve které šlo především o představení hokeje jako sportu, který je vhodný pro jejich děti. Byli informováni o ledním hokeji a jeho výhodách pro všestranný a celoroční sportovní rozvoj dětí. O výhodách týmového sportu, který děti učí soutěžení v rámci kolektivu a zároveň odpovědnosti vůči němu. Dále se seznámili s finančními a bezpečnostními faktory, které zdaleka nejsou tak problematické, jak se někdy o hokeji povídá. Byli seznámeni s možností bezplatného zapůjčení bruslí, helem a výzbroje pro nejmenší hokejisty.

Na závěr prezentace byl rodičům představen také Hockey Club Poděbrady, jeho struktura, historie, systém práce s mládeží a snaha o vybudování hokejového klubu, který za pomoci odborně vzdělaných trenérů vychová v příštích letech řadu hokejových nadějí. Samozřejmě byli informováni o časech a termínech, ve kterých tyto nejmladší ročníky již v současné době na ledě i v tělocvičně trénují.

Potom se děti přesunuly na led, kde si pod vedením našich trenérů vyzkoušely formou her základní hokejové dovednosti. V jedné třetině mohli všichni příchozí sledovat trénink ročníku 2009, kde hráči všem předvedli, co se na ledě za 3-4 roky již naučili.

Okolo jedenácté hodiny všichni opouštěli spokojeně zimní stadion s tím, že většina se na něj vrátí.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Poděbradech najdete zde.

Citáty

phpzDiBkV
Marek Židlický

mistr světa 2005

„Hokej je krásný týmový sport, ve kterém je možné prožít plno skvělých momentů.“