Týden hokeje v Havlíčkově Brodě

Týden hokeje v Havlíčkově Brodě

V pondělí 20. ledna se Kotlina už posedmé stala dějištěm akce Pojď hrát hokej, kterou v rámci Týdne hokeje pořádá klub ve spolupráci s Českým hokejem. Své první krůčky na ledě udělalo 22 dětí. Stejně jako v předešlých případech zaplavila útroby stadionu radost. Pohyb je přirozenou součástí života a děti si hry, které pro ně trenéři připravili, opravdu užívaly.

Banner

První úsměvy se rozzářily hned při registraci, když si děti mohly vybírat mezi červeným a bílým dresem s lvíčkem na rameni a jedničkou na zádech. Na ruku navíc dostaly jako dáreček náramek s logem projektu Pojď hrát hokej.

Než se rodiče přesunuli na prezentaci, kde se dozvěděli o historii i přístupu k výchově v havlíčkobrodském klubu, nebo o tom, proč je hokej správným sportem pro jejich dítě, ještě napsali svým ratolestem jména na dresy.

Děti se nemohly dočkat, kdy se konečně dostanou na led. Před tím ale musely zvládnout rozcvičku na suchu. Šlo jim to skvěle. Když proskákaly provazový žebřík a barevné kroužky, už jim rodiče pomáhali zavázat brusle a nasadit helmy, aby děti mohly bezpečně vstříc prvním krůčkům na ledě.

Tam trenéři učili malé šikuly formou her základy bruslení a pohybu na ledě. Bylo zábavné sledovat, jak se všichni rychle učí. Dítka po chvilce dokázala mimo jiné sbírat míčky z ledu, sklouznout se pod překážkou a následně zase vstát. Pak jim ještě zbyla síla fandit třeťákům, kteří sehráli modelový zápas, a nakonec se všichni společně vyfotili.

Děkujeme všem dětem a rodičům za účast, těšíme se na další setkání!

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Havlíčkově Brodě najdete zde.

Citáty

phpX5GKoE
Martin Ručinský

Trojnásobný mistr světa

„Hráč musí hokej milovat, mít zápal a bavit se tím. Ať mladý hokejista dělá i jiné sporty, já jsem hrál aktivně vedle hokeje fotbal a tenis.“