Týden hokeje v Třebíči

Týden hokeje v Třebíči

Po loňské pauze, kdy se akce kvůli epidemii nemohla realizovat, jsme se letos mohli vrátit k tradičnímu náboru dětí v rámci akce Pojď hrát hokej. Na Zimní stadion města Třebíče – KHNP Arenu přišlo na dnešní akci 15 dětí se zájmem o hokej. Na ledové ploše, na které se později v tentýž den budou prohánět profesionální hokejisté, si mohou i ti nejmenší vyzkoušet své první krůčky na bruslích, nebo ukázat, co už na nich umí. Úroveň zkušeností v tuto chvíli vůbec nehraje roli. Důležitá je chuť zkusit to a nebát se. Trenéři, v čele se sportovním manažerem klubu pro dětské a mládežnické kategorie Martinem Čechem, vědí, že nejlépe to jde formou hry.

Banner

„Letos jsme se s některými dětmi mohli potkat ještě před dnešní akcí ve školkách, které jsme navštívili společně s fotbalisty z FOŠ Třebíč a florbalisty Snipers Třebíč. Dohromady jsme připravili dětem zábavný program, kde si svoje fyzické předpoklady a hlavně nadšení pro sport mohly děti už prověřit. Další návštěvy mateřských školek máme na programu i v průběhu října a opakování akce Pojď hrát hokej plánujeme na leden 2022. Noví zájemci o hokej mohou ale samozřejmě přijít kdykoli, stačí mě kontaktovat,“ vysvětluje Martin Čech.

Po zhruba půlhodinové rozcvičce na suchu a seznámení se s prostředím obuly děti brusle a přemístily se na led. Trenéři si je rozdělili do několika skupin a pro každou z nich byl připraven zajímavý program o různých dovednostech. Všechny děti se skvěle bavily a rychle zjistily, že i pády a následné zvednutí se zkrátka patří k věci.

Zatímco se děti rozcvičovaly před prvním vstupem na led, rodiče se na prezentaci dozvěděli informace, na základě kterých se třeba také budou rozhodovat o tom, jestli je hokej tím pravým sportem. A to od finanční stránky, přes potřebnou výbavu, až po organizaci tréninků přípravky. Věříme, že se s dětmi na těchto trénincích brzy potkáme a hlavně budeme vídat i do budoucna.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Třebíči najdete zde.

Citáty

phpUMFfEM
Andrej Šustr

obránce Tampy Bay Lightning

„Musíte si uvědomit, že pokud se vám nechce, tak se na vaše místo čeká dalších x hráčů, kteří jsou ochotní tomu obětovat cokoliv. "