Týden hokeje v Jihlavě

Týden hokeje v Jihlavě

V rámci rozvojového projektu ČH „Pojď hrát hokej“ proběhla na Horáckém zimním stadionu v Jihlavě již pátá akce „Týdne hokeje“, jejímž smyslem je ukázat lední hokej co nejvíce dětem a rodičům.

Banner

Během čtvrtého „Týdne hokeje“ našlo v sobotní dopoledne cestu na jihlavský Horácký zimní stadion 26 malých zájemců o bruslení a hru lední hokej. Akce začínala registrací nových potencionálních hokejistů a hokejistek v 10:30 hodin a již v tomto čase si mohly děti prohlédnout na velké hale trénink jejich budoucích vzorů, hráčů hlavního týmu HC Dukla Jihlava. Ti se připravovali na večerní utkání s HC Rytíři Kladno.
 
Po registraci dětí, kde největší radost dětem udělaly krásné nové „repre“ dresy, do kterých se většina hned oblékla, ale i další dárky („krekry, magnetky, placky, omalovánky) se rodiče usadili k připravené prezentaci. Při prezentaci, která začala přibližně v 11:00 hodin, se rodiče dozvěděli vše podstatné o chodu našeho klubu, tréninku, výstroji a měli rovněž možnost shlédnout instruktážní videa, jak se učí malý hokejista.

Děti se během této prezentace vypravily spolu s trenérem na obhlídku stadionu, rolby, šaten a střelnice. Spousta dětí ukázalo přehled v oblasti hokejové výstroje, hokejových utkání a hokejových hráčů. V 11:30 hodin se děti dočkaly vytouženého vstupu na ledovou plochu, kde se setkaly také s několika hráči přípravky.

Na stanovištích, při různých hrách se dětem, i za pomoci hrazdiček, věnovalo 8 trenérů přípravky a 2 pomocnice z oddílu krasobruslení. Děti si užily cca 45 minut zábavy, po kterých odcházely s pocitem radosti a spokojenosti v nových dresech domů. Doufáme, že se s většinou dětí setkáme na dalším tréninku přípravky, či každé další úterý a neděli, kdy probíhá pravidelný trénink nejmladší přípravky. 

Rodičům s dětmi, kteří nestihli lednový termín „Týdne hokeje“, nabízíme možnost přijít, jak již bylo uvedeno, kdykoliv v úterky či neděli na trénink přípravky. Už dnes se těšíme na další „díl“ seriálu Týden hokeje, který proběhne v září roku 019.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Jihlavě najdete zde.

Citáty

phpmYA6n6
Petr Mrázek

brankář Caroliny Huricanes

„Gólman se nesmí bát hrát holí, musí mít přehled.“