Týden hokeje v Českém Těšíně

Týden hokeje v Českém Těšíně

Skoro tři desítky nových hokejových nadějí jsme přivítali na náborové akci v rámci projektu Českého hokeje Týden hokeje.

Banner

Po prvotní registraci a převzetí malých dárků od klubu a Českého hokeje byl pro děti připraven trénink v tělocvičně, který společně s trenérkou Katkou vedli také naši dorostenci a Anna Ziková, která je českotěšínskou odchovankyní a bývalou reprezentantkou České republiky v ledním hokeji. Pro rodiče byla uspořádána informativní přednáška, na které se seznámili s obecnými i detailnějšími informacemi, které s sebou hokej a tréninky dětí přinášejí.

Poté již následoval trénink na ledové ploše. Pro ty, kteří s sebou neměli vlastní vybavení, bylo připraveno zapůjčení výstroje, čehož rodiče rádi využili. Na ledě začal trénink společnou fotografií všech účastníků společně s trenéry a dalšími pomocníky na ledě, mezi kterými byl také Jakub Teper, další z českotěšínských odchovanců nyní hrající druhou nejvyšší soutěž za HC Frýdek-Místek.

Ledová plocha byla rozdělena do několika částí. Na jedné třetině mohli rodiče i nově příchozí děti zhlédnout modelový trénink dětí, aby měli představu, jak velký pokrok mohou udělat během několika málo let pravidelných tréninků. Ve střední části si pak svoje první krůčky vyzkoušeli úplní začátečníci, kteří na brusličkách stáli poprvé. Těm s prvními krůčky pomáhali také naši dorostenci nebo starší žáci. Největší úspěch pak měla střelba na brankáře, která byla jednou z her připravených na poslední části hřiště.

Na všechny děti, které se zúčastnily, ale i na ty, které to nestihly, se budeme těšit ve čtvrtky v čase 17:30 – 18:30.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Českém Těšíně najdete zde.

Citáty

php61cYMg
Marek Židlický

mistr světa 2005

„Když jsem byl malý, chtěl jsem hrát všechno. Nebyly počítače a ani příliš jiné zábavy. Navíc pro mne, jako obyčejného kluka, to byla velká výzva.“