Týden hokeje v Brně na Technice

Týden hokeje v Brně na Technice

Ve středu 26. 1. 2022 se v klubu TECHNIKA HOCKEY BRNO uskutečnila náborová akce Pojď hrát hokej, která je již déle než čtyři roky pořádána pod záštitou a propagací Českého hokeje.

Banner

Od 15:15 se začal vestibul HHDM plnit dětmi s rodiči, kteří se na základě kampaně rozhodli vyzkoušet lední hokej. I když jsme byli všichni ve strachu, že kvůli vysokým číslům koronavirové nákazy dorazí málo dětí, nakonec si přišlo vyzkoušet hokej u nás v klubu 25 kluků a holek.

Po úvodní registraci, kdy registrační formulář vyplnilo 21 dětí, obdrželo každé dítko sportovní láhev CCM a drobné dárky z projektu Pojď hrát hokej. I přes nevlídné lednové počasí, které lákalo spíš k posezení v dětské herně a ne k bruslení, si k nám našlo cestu dvacet pět zájemců o lední hokej – národní sport. Přímo u registračního místa si děti za pomocí rodičů a asistentů vyplnily své údaje do přihlášek do projektu Pojď hrát hokej, aby mohly později obdržet další podpůrné věci pro hraní hokeje u nás v klubu.

Před samotným bruslením na ledě proběhla formou rozdání vytištěných materiálů prezentace akce pro rodiče a děti, kde byl prezentován lední hokej jako výborný sport pro děti, a také systém výchovy a práce s nejmenšími hokejisty v klubu.

V 16:00 děti spolu s trenéry a staršími hráči od nás z klubu vyjely na led. Na jedné třetině ledové plochy probíhal ukázkový vzorový trénink přípravky ročníků 2014 a 2015, ve zbylých dvou třetinách se na několika stanovištích věnovalo devět našich trenérů všem novým zájemcům o bruslení a lední hokej. Všechny děti si vyzkoušely bruslení kolem kuželů nebo hru na rybičky a rybáře. Ti zdatnější si dokonce zahráli na části plochy hokej s trenéry, míčkem a pukem.

Vyčleněných 45 minut uběhlo jako voda. Všechny děti a trenéři se shromáždili ke společné fotografii a potom probíhala v prostorách mezi střídačkami improvizovaná beseda rodičů s trenéry, kteří odpovídali na zvědavé otázky všech příchozích zájemců ohledně tréninků hokeje u nás v Technice Brno.

Velmi nás potěšil zájem nových uchazečů o hokej, protože v této době vinou Covidu pozorujeme u dětí menší zájem o sportování než v minulých letech. V náborových akcích budeme pokračovat do konce března vždy první sobotu v měsíci, kdy budeme oslovovat konkrétní školy a školky v městě Brně a přilehlém okolí. Naším cílem je nabídnout si vyzkoušení hokeje bezplatně na začátku kariéry co největšímu počtu malých uchazečů o lední hokej v Brně a širokém okolí.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v brněnské Technice najdete zde.

Citáty

phpgGssPL
Tomáš Hertl

útočník San Jose Sharks

„Škola je každopádně hodně důležitá, protože nikdy nevíte, co se vám v hokeji může stát. "