Týden hokeje ve Vsetíně

Týden hokeje ve Vsetíně

Týden hokeje po roční odmlce znovu dorazil na Lapač. Ve Vsetíně se akce zúčastnila desítka nových dětí, které společně s trenéry strávily příjemné pozdní odpoledne na ledě. Hrály se nejrůznější hry, aby si děti osvojily pevné stání na bruslích.

Banner

„Především jsme se snažili, aby to děti bavilo. Rodičům jsme prezentovali, co hokej obnáší, a že je to dostupný sport. Myslím, že jsme si všichni odpoledne užili,“ hodnotil pondělní akci trenér Libor Forch, který má právě náborové aktivity na Lapači na starosti.

Děti byly rozděleny do několika stanovišť, kde byl při různých disciplínách kladen důraz především na bruslení. K dispozici a pomoci byli zkušení vsetínští trenéři, kteří se dětem naplno věnovali. Hlavní zaměření disciplín na stanovištích bylo zvládnout bruslit bez pomoci. Na jednom stanovišti mohli účastníci prohánět nafouknuté bubliny, na dalších proháněli obruče, projížděli vyznačenou dráhu nebo sbírali tenisové míčky.

Cílem akce bylo obeznámit děti a jejich rodiče, jak to v hokejovém klubu chodí a co je třeba udělat pro to, aby děti mohly chodit na led pravidelně. Všechny děti si čas na ledě mezi svými a trenéry užily a pevně věříme, že si cestu na Zimní stadion Na Lapači opět najdou, a to třeba hned už o víkendu, kdy má trénink přípravka.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Vsetíně najdete zde.

Citáty

phpl0UY4f
Dominik Hašek

Brankář s vysokoškolským titulem

Pokud hráč nemá šanci hrát nejvyšší ligu, ale chce zůstat u dobrého hokeje a tu možnost dostane na univerzitě, tak je to skvělá věc a já tuhle myšlenku univerzitní ligy jedině podporuju.