Týden hokeje ve Velkém Meziříčí

Týden hokeje ve Velkém Meziříčí

Ve středu 23. 1. 2019 se v Horáckém hokejovém klubu Velké Meziříčí, spolek uskutečnila náborová akce "Pojď hrát hokej“.

Banner

Již před 17 hodinou se začali nesměle trousit první zájemci, kteří se rozhodli vyzkoušet lední hokej na této jedinečné akci pořádané Českým hokejem ve spolupráci s hokejovými kluby. Po úvodní registraci do projektu obdržel každý příchozí reprezentační dres ČR a drobné dárky z projektu Pojď hrát hokej, tentokrát už s novým logem a identitou Českého hokeje. Na naši akci se dostavilo 19 kluků a holek, kteří si za pomocí rodičů vyplnili své jméno na dres, který obdrželi u prezentace.

Během registrace mohli všichni příchozí sledovat trénink žáků, který již každoročně předchází naší akci. Před samotným bruslením na ledě proběhla prezentace pro rodiče a děti, kde byl prezentován lední hokej jako správný sport pro děti a také systém výchovy a práce s nejmenšími hokejisty v klubu. 

V 18 hodin děti spolu s trenéry a žáky, kteří jim pomáhali s prvními krůčky na ledě, vyjely na led. Na jedné třetině ledové plochy probíhal ukázkový trénink 4. třídy včetně ukázky minihokeje. Ve zbylých dvou třetinách se na několika stanovištích věnovali trenéři všem novým zájemcům o bruslení a lední hokej. Všechny děti si vyzkoušely bruslení kolem kuželů, střelbu na bránu a ty zdatnější si dokonce zahrály na části plochy hokej s trenéry, míčkem a pukem.

Vyčleněných 45 minut uběhlo jako voda. Všechny děti a trenéři se shromáždili ke společné fotografii. Následně se několik nových zájemců o hokej dotázalo, kdy mohou přijít na svůj první trénink. Těšíme se na ně!

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Velkém Meziříčí najdete zde.

Citáty

phpO6S6nX
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Až později, když vzpomínáte na to, jak jste hráli hokej jako malí, teprve doceníte, jakou oběť pro vás rodiče přinesli. “