Týden hokeje v Turnově

Týden hokeje v Turnově

V druhém kole celorepublikové akce Pojď hrát hokej v letošní sezóně jsme na turnovském ledě přivítali 16 nových hokejistů a hokejistek.

Banner

Stejně jako v říjnovém termínu se k našemu klubu přidalo dalších 16 nových kamarádů a kamarádek, kteří si přišli vyzkoušet hokejový trénink. Tradiční akce Pojď hrát hokej tak v Turnově opět měla úspěch a jsme rádi za každého nového člena.

Po registraci si odvedli trenéři malé sportovce na rozcvičku, kde si děti vyzkoušely všestrannost. Na programu byl basketbal, fotbal a hokejová střelnice. Mezitím si šéftrenér mládeže Jiří Slabý a vedoucí mládeže Jakub Duda odebrali rodiče na prezentaci o fungování klubu, představení hokejového prostředí a informace o povinné výbavě pro děti, kterou klub nabízí pro nováčky k zapůjčení zdarma.

Každé zaregistrované dítě si odneslo dárek od Českého hokeje ve formě hokejové láhve CCM, letáčku od sponzora Kaufland a drobné dárečky od klubu HC Turnov 1931.

To hlavní přišlo posléze, když se celá parta nově příchozích členů a dětí, kteří do kategorie náboru už pravidelně chodí, sešli na ledové ploše. Hlavní trenérka náboru Pavla Skalníková ve spolupráci s trenéry všech věkových kategorií dětem připravila ukázku tréninku formou her. Děti si vyzkoušely sbírání míčků, nácvik bruslení na opičí dráze a hokej na malé branky. Uprostřed hřiště se věnovali další trenéři nejmenším dětem, které se dnes poprvé seznamovaly s bruslením a potřebovaly osobní přístup pro jejich pohodlnější start.

Na další třetině probíhala ukázka minihokeje mixu ročníků z 1.-4. třídy pod vedením trenéra Martina Pánka, aby rodiče a děti viděli, jak probíhají utkání dětí v následujících letech po přechodu z náboru do kategorie přípravky. Necelá hodina tréninku uplynula jako voda a všichni hokejisté a trenéři se sjeli doprostřed kluziště na společné foto.

Vnímáme dnešní akci pro náš klub jako úspěšnou a už se těšíme na výchovu dalších talentů, hokejistů, gentlemanů, sportovců a hlavně na vytvoření další hokejové party děti.

Tato akce je spolupořádána Českým hokejem. Na trénink nejmenších však může přijít i ten, kdo dnes neměl možnost. Každé úterý v 16:30 a v neděli v 8:15 si můžou děti ve věku od 4-8 let vyzkoušet trénink. Za první hodiny se u nás nic neplatí a uvidíte, jestli je hokej pro vaše dítě to pravé.

Za pomoc s organizací vydařeného hokejového odpoledne a bezvadný průběh celé akce děkujeme všem zúčastněným trenérům, trenérkám a pomocníkům.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Turnově najdete zde.

Citáty

phpy1V8eL
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Nikdy neztrácejte pocit nadšení. Nikdy ho neberte jako samozřejmost.“